CARSNEWS
AUTONEWS

Ο Πάπας τώρα έχει και ένα Dacia Duster.

Ποιος θα το περίμενε ότι ένα ταπεινό Dacia θα έφτανε μέχρι το Βατικανό; Κι όμως, το Duster δέχθηκε “παπική” περιποίηση από το τμήμα Prototype της εταιρίας και την ομάδα Special Needs σε συνεργασία με την ρουμανική εταιρία Romturingia και τέθηκε στην υπηρεσία του Πάπα Φραγκίσκου.

Για να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες, το νέο “Popemobile” συνεχίζει να παρέχει χώρους και καθίσματα για 5 άτομα αλλά έχει έναν “ιδιαίτερα άνετο” πίσω πάγκο για εκείνες τις μεγάλες παρελάσεις που ενδεχομένως να κουράσουν σωματικά τον Πάπα. Επίσης, η ομάδα που τροποποίησε το λευκό Duster το εξόπλισε με μία μεγάλη ηλιοροφή και φυσικά, το αφαιρούμενο προστατευτικό, διάφανο κουτί που επιτρέπει στον κόσμο να βλέπει τον Επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας. Επίσης, η απόσταση από το έδαφος μειώθηκε κατά 30 χιλιοστά ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος και η έξοδος από το αυτοκίνητο.

Να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη επαφή του Πάπα Φραγκίσκου με ένα Dacia καθώς κατά την επίσκεψη του στην Αρμενία το 2016, χρησιμοποίησε ένα εργοστασιακό Logan ως το επίσημο μέσο μετακίνησης – δείγμα του χαρακτήρα του και της λιτότητας που πρεσβεύει καθώς οι προκάτοχοι του δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν υπερπολυτελή οχήματα για τις μετακινήσεις του.

Related Articles

Nissan. Θέλει μηδενικό ισοζύγιο του άνθρακα για το 2050

cars

Citroen. Σε εορταστικό κλίμα οι τιμές των μοντέλων της

cars

Ford Puma. Η αισθητική του μέσα από τα μάτια ενός Έλληνα σχεδιαστή

cars

Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2. Η δεύτερη εξέλιξη…

cars

Mercedes GLΑ250e & CLA250e. Η γκάμα των plug-in υβριδικών της Mercedes διευρύνεται περαιτέρω

cars

Αύξηση 30% στην αγορά καινούριου αυτοκινήτου τον περασμένο Νοέμβριο

cars

Formula 1: Νίκησε και στη Μόντσα και έγραψε ιστορία ο Φερστάπεν

cars

Συσκευές XR στα αυτοκίνητα του αύριο

cars

Volvo. Δίνει κίνητρο για την ηλεκτροκίνηση

cars