CARSNEWS
AUTONEWS

Ο πρόεδρος της Suzuki αποχωρεί σε ηλικία 91 ετών!

Κάποιοι ελπίζουν να βγούνε στη σύνταξη στα 61 τους. Άλλοι είχαν την τύχη να βγούνε νωρίτερα. Ο Osamu Suzuki όμως, συνεχίζει να ηγείται της Suzuki από την θέση του προέδρου σε ηλικία 91 ετών αν και αυτό το άτυπο σερί θα πάρει τέλος τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε και αναμένεται η επίσημη αποχώρηση του.

Θα περίμενε κανείς ότι ο Osamu Suzuki γεννήθηκε στην οικογένεια Suzuki αλλά αυτό δεν ισχύει. Γεννήθηκε Osamu Matsuda στις 30 Ιανουαρίου του 1930 αλλά παντρεύτηκε την εγγονή του πατριάρχη της Suzuki Motor Corporation και καθώς η οικογένεια δεν είναι αρσενικό απόγονο, σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση ο Osamu πήρε το όνομα και ανέλαβε την κληρονομιά της οικογένειας. Ο Osamu Suzuki είναι στην ομώνυμη εταιρία από το 1958 ενώ το 1978 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου. Την θέση του CEO κατέχει από το 2015 ο γιος του, Toshihiro Suzuki ενώ το να κάνουμε αναδρομή στην ιστορία του ως ηγέτη, θα είναι σαν να κάνουμε αναδρομή στη μισή ιστορία της ιαπωνικής φίρμας.

Μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που πήρε ο Osamu Suzuki και σε μεγάλο βαθμό καθόρισε το μέλλον της μάρκας, ήταν αυτή της εισόδου στην ινδική αγορά. Η Suzuki ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που το έκανε, πίσω στο 1983 και σε συνδυασμό με την επιλογή να εστιάσει στα compact μοντέλα αλλά και το ιαπωνικό “κραχ” της δεκαετίας του ’90, διαμόρφωσαν την τύχη της εταιρίας και εξασφάλισαν το μέλλον της. Ο Osamu είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί αφού “η δουλειά είναι η ζωή του” και πιστεύει ότι “οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν αφήνουν την δουλειά τους”. Ίσως τώρα να έχει αλλάξει γνώμη. Στο κάτω-κάτω, έχει ήδη βάλει την Suzuki στον δρόμο του εξηλεκτρισμού και έχοντας συνάψει συμφωνία με την Toyota έχει φροντίσει για τα επόμενα χρόνια.

The post Ο πρόεδρος της Suzuki αποχωρεί σε ηλικία 91 ετών! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mercedes A-City: Νέο μικρό το 2022

cars

BMW 320d Mild Hybrid. Εστιασμένο στην οδήγηση

cars

Επιστρέφει εκτάκτως στην Ελλάδα ο Νίκος Δένδιας μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Bury

Δραστικά διαφορετικό το νέο Hyundai i20.

cars

Bentley Mulliner – Νέο ορόσημο στις εξατομικευμένες παραγγελίες

cars

Η Shell επενδύει και επεκτείνει το δίκτυο φορτιστών της.

cars

Financial Times: Οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Κίεβο να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον ενεργειακών υποδομών της Ρωσίας

cars

Η Alpine επιστρέφει στις ρίζες της με την αγωνιστική A110 Rally!

cars

Η Ολυμπία Οδός παράγει «Νερό από τον αέρα» σε ακόμα 10 χώρους στάθμευσης

cars