CARSNEWS
AUTONEWS

Ο (πρώην) CEO της Mercedes-AMG αναλαμβάνει την Aston Martin!

Το 2020 είναι μία χρονιά που δεν θα ξεχαστεί εύκολα από την Aston Martin. Είναι η χρονιά που το πρώτο SUV της ιστορίας της θα φτάσει στους πελάτες, η χρονιά που εξαγοράστηκε από ένα consortium επενδυτών με προεξάρχοντα  τον Lawrence Stroll και η χρονιά που αποχώρησε από την ηγεσία της έπειτα από 6 χρόνια ο Andy Palmer. Ο συμπαθέστατος και ικανότατος CEO αφήνει την αγγλική εταιρία έπειτα από μία επιτυχημένη θητεία κατά την οποία η Aston Martin μπήκε στον ίσιο δρόμο, συμφώνησε με την AMG την παροχή κινητήρων (και όχι μόνο) και λάνσαρε μία σειρά επιτυχημένων, τουλάχιστον στα μάτια των εκπροσώπων του ειδικού τύπου, μοντέλων. Τώρα, παραδίδει τα ηνία στον CEO της Mercedes-AMG, Tobias Moers, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του την 1η του Αυγούστου.

Η είδηση της αλλαγής στην κορυφή της εταιρίας έδωσε μία ώθηση στην μετοχή της εταιρίας η οποία σκαρφάλωσε από τις 0,35 λίρες στις 0,50 λίρες όχι γιατί υπήρχε οποιαδήποτε αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Palmer αλλά εκμεταλλευόμενη τον ενθουσιασμό που υπάρχει σε κάθε αλλαγή. Από σήμερα που ο Palmer αφήνει την θέση του CEO μέχρι και την 1η του Αυγούστου, καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου θα εκτελεί ο Keith Stanton, αντιπρόεδρος της Aston Martin και επικεφαλής παραγωγής ενώ την θέση του Tobias Moers θα καλύψει ο Philipp Schiemer που μέχρι τώρα ηγούνταν του βραζιλιάνικου παρακλαδιού της Mercedes-Benz.

Η Aston Martin καλείται να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία και την ευφυΐα του Moers ο οποίος κατάφερε από το 2013 που έφτασε στην κορυφή της AMG έπειτα από καριέρα 25 ετών στην γερμανική φίρμα, να διπλασιάσει την γκάμα της και να αυξήσει δραματικά τις πωλήσεις της. Είναι προφανές ότι οι νέοι επενδυτές της Aston Martin ποντάρουν στον Moers αλλά οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο Γερμανός δεν έχει κάποιο μαγικό ραβδάκι για να αλλάξει τις τύχες της αγγλικής φίρμας από την μία ημέρα στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος και πιθανότατα, χρήμα. Οι DB11, Vantage, DBS Superleggera και DBX αποτελούν μία εξαιρετική βάση για να χτιστεί πάνω τους το μέλλον της Aston Martin ενώ ακολουθούν διάφορα, πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα στα οποία θα έχει λόγο ο Moers.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Hyundai Kona Hybrid. Η γκάμα του Kona διευρύνεται

cars

Η Ολυμπία Οδός παράγει «Νερό από τον αέρα» σε ακόμα 10 χώρους στάθμευσης

cars

Εκκενώθηκε η πίστα της Ίμολα λόγω πλημμύρας, μέρες πριν από το Grand Prix της Formula 1

cars

Παραμίλησε το Μονακό με το νέο «εταιρικό αυτοκίνητο» του Σαρλ Λεκλέρκ με αξία που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ

cars

Πρωτογενής τομέας: 135 εκατ. ευρώ για στήριξη της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων

cars

Ανανεωμένο, με ολοκαίνουργιο εσωτερικό και σύγχρονες τεχνολογίες το νέο Ford Puma

cars

Τα αυτοκίνητα θα ορίζονται από το λογισμικό τους.

cars

H Formula 1 ήρθε στη Θεσσαλονίκη – Μονοθέσιο της Red Bull θα τρέξει σήμερα στη Νέα Παραλία

cars

Ο «κομήτης του διαβόλου» θα μπει στην τροχιά της Γης – Είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από το Έβερεστ

cars