CARSNEWS
NEW MODELS

Ο Albon έβαλε… φρένο στον Leclerc στον «τρελό» αγώνα του Ιντερλάγκος! (video)

Σε αντίθεση με τους προηγούμενος δύο αγώνες σε Μελβούρνη και Κίνα, ετούτη τη φορά ο Leclerc δεν κατάφερε να βρεθεί στην pole position του εικονικού αγώνα της Βραζιλίας, ο οποίος «αντικατέστησε» αυτόν της Ολλανδίας, μιας και Ζάντφουρτ δεν βρισκόταν στις πίστες του «F1 2019».

Ο Μονεγάσκος, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκε την επαφή που είχαν αμέσως μετά την εκκίνηση ο poleman, Stoffel Vandoorne και ο George Russell, με συνέπεια να κερδίσει πολλές θέσεις και να βρεθεί δεύτερος, πίσω από τον Alexander Albon.

Ο πιλότος της Red Bull ήταν ο μεγάλος ωφελημένος από τα συμβάντα της εκκίνησης, καθώς βρέθηκε απροσδόκητα να ηγείται του αγώνα, τουλάχιστον για τους πρώτους δύο γύρους. Κι αυτό διότι από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε το DRS, υπήρξαν συνεχείς εναλλαγές στην πρωτοπορία ανάμεσα στον Albon και τον Leclerc.

Οι μάχες διαδέχονταν η μία την άλλη, με τους δύο πιλότους να αλλάζουν θέσεις τουλάχιστον 50 φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα των 36 γύρων! Εν τέλει, όμως, ένα λάθος του Leclerc στον 26ο γύρο είχε ως συνέπεια να δεχθεί ποινή τριών δευτερολέπτων και επί της ουσίας να χάνει τη νίκη.

Στους δέκα γύρους μέχρι το φινάλε και παρά την ποινή του Leclerc, οι μάχες ήταν συνεχείς, με τον Albon να αξιοποιεί εν τέλει την μέση γόμα που είχε επιλέξει να βάλει στο μοναδικό πιτ στοπ του, σε αντίθεση με τον Leclerc, ο οποίος είχε μπει νωρίτερα στα πιτ, επιλέγοντας τη σκληρή γόμα.

Έτσι ο Albon ήταν ο νικητής του αγώνα, ακολουθούμενος από τον Geroge Russell, καθώς ο Βρετανός στους τελευταίους δύο γύρους κατάφερε να «ψαλιδίσει» τη διαφορά του από τους πρώτους δύο και βρέθηκε να τερματίσει δύο δευτερόλεπτα πίσω τους. Έτσι λόγω της ποινής του, ο Leclerc υποχώρησε στην τρίτη θέση!

Ο επόμενος αγώνας εικονικής πραγματικότητας είναι την Κυριακή 10 Μαίου στην πίστα της Βαρκελώνης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Σκοτώνει» η νέα Aston Martin DB12!

cars

Η MINI ετοιμάζει ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV

cars

Το JP Zero είναι αυστριακό super car που βασίζεται στη Lotus Exige

cars

Βρέθηκαν κλασικές Jaguar σε θερμοκήπιο

cars

VW Golf MKII με 1.200 ίππους γίνεται ο εφιάλτης των supercars (Video)

cars

Ο καθρέφτης που (δεν) άλλαξε την αυτοκινητοβιομηχανία

cars

Τι θα παρουσιάσει η Mercedes-Benz στις 27 Μαΐου;

cars

Εσείς θα δίνατε το “πράσινο φως” σε αυτό το αυτοκίνητο;

cars

Dacia Duster με κινητήρα ECO-G: Η υγραεριοκίνηση στην καλύτερή της στιγμή

cars