CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Alonso μιλάει για την επιστροφή του στη Formula 1

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2021 είναι λιγότερο από τρεις μήνες μακριά και ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα χαρακτηριστικά του θα είναι η επιστροφή του Fernando Alonso.

Μετά από δύο σεζόν απουσίας, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού επιστρέφει και θα ηγηθεί της «επίθεσης» της Alpine. Και παρότι είναι ήδη 39 ετών, ο Ισπανός δηλώνει ετοιμοπόλεμος!

«Τα τεστ στα οποία έχω υποβληθεί δείχνουν πως είμαι στην ίδια φυσική κατάσταση που ήμουν το 2010. Όμως νομίζω πως είμαι και πιο ώριμος από ποτέ. Έχω αναλύσει τον τρόπο οδήγησής μου, ώστε να διορθώσω όποια ελαττώματα, ενώ η ταχύτητά μου δεν έχει επηρεαστεί καθόλου. Θεωρώ πως οι εμπειρίες μου στο 24h Le Mans και το Indy με βοήθησαν πολύ. Ήθελα νέες προκλήσεις, είχα το χρόνο να τις αντιμετωπίσω και νομίζω πως μέσω αυτών έχω βελτιωθεί – τόσο πνευματικά όσο και σωματικά», είπε ο Alonso στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

alonso-abudhabi-ydt-20-e1000x600

Προφανώς δεν του λείπει αυτοπεποίθηση – ποτέ δεν του έλειπε άλλωστε. Υπάρχει όμως κάτι που να τον φοβίζει ενόψει της επιστροφής; Η απάντηση είναι μάλλον αναμενόμενη…

«Τι με φοβίζει; Το καλεντάρι των 23 αγώνων! Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε μόνο 20 ελεύθερες ημέρες όλη τη χρονιά», σχολίασε ο οδηγός από το Οβιέδο.

Ο Alonso μετράει 314 Grand Prix στη Formula 1, τρέχοντας για λογαριασμό των Minardi, Renault, McLaren και Ferrari. Εκτός από τους 2 τίτλους (2005, 2006), έχει κατακτήσει 32 νίκες, έχει πετύχει 22 Pole positions, έχει σημειώσει 23 φορές των ταχύτερο γύρο και έχει ανέβει 97 φορές στο βάθρο.

alonso-abudhabi-ydt-20-f1000x600

Διαβάστε επίσης:

Το τελευταίο F1 Vlog της σεζόν (video)

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο carsnews

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mercari U.S. And MoneyGram Haas F1 Team Join Forces With New Sponsorship

cars

Google: Μία ημέρα στα κεντρικά της Google στη Νέα Υόρκη – Οικονομικός Ταχυδρόμος

cars

Το F1 Vlog του GP Βραζιλίας

cars

O Fernando Alonso απέκτησε το δικό του ποδήλατο – Με ποια εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις του

cars

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Formula 1 στο Μπαχρέιν

cars

Τα νέα της Formula 1 σε 5 λεπτά

cars

F1 GP Μεξικού: Τα νέα των Paddock

cars

Το Ιντερλάγκος ετοιμάζεται για GP με θεατές!

cars

Θα αντιγράψει η Ferrari το DAS;

cars