CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Barrichello «ανοίχτηκε» μιλώντας για τον Schumacher

Καθώς διανύουμε τις τελευταίες εβδομάδες του χρόνου, οι αναφορές στον σπουδαίο Michael Schumacher θα είναι πιο συχνές.

Στις 29 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται έξι χρόνια από τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι κάνοντας σκι στο χειμερινό τουριστικό θέρετρο της Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις. Αναμένουμε λοιπόν… πολλά αλλά κόντρα στις ανούσιες επαναλήψεις όσων ήδη γνωρίζουμε και άσκοπες εικασίες πραγμάτων που δεν γνωρίζουμε, εδώ στο carsnews προτιμάμε την… ουσία!

Για παράδειγμα τα λόγια του Rubens Barrichello για τον σπουδαίο Γερμανό οδηγό, τον teammate του στη Scuderia Ferrari την περίοδο 2000-2005. Δηλαδή την περίοδο αυτοκρατορίας των κόκκινων.

Ο Βραζιλιάνος που είχε ως γνωστόν ρόλο Νο2 οδηγού στην ιταλική ομάδα, πήρε εννέα νίκες αυτό το διάστημα. Είχε όμως καλή σχέση με τον Schumi, παρότι εκείνος ήταν «ψυχρός επαγγελματίας» όταν έπρεπε.

«Πάντα είχα καλή σχέση με όλους τους teammates μου, πάντα γινόμασταν φίλοι. Το ίδιο και με τον Schumacher. Ωστόσο δεν προσέφερε ποτέ βοήθεια άρα κι εγώ δεν τη ζητούσα. Υπάρχουν teammates τους οποίους μπορείς να ρωτάς πράγματα αλλά έβλεπες πως ο Michael ήταν διαφορετικός. Ίσως λίγο αφελής στον τρόπο με τον οποίο δούλευε. Ήταν πολλές φορές που ολοκληρώναμε ένα meeting και αμέσως ξεκινούσαν ένα άλλο μόνο με τον Michael. Άρα έπαιρνα κι εγώ την καρέκλα μου και καθόμουν εκεί. Κατέληξα να νιώθω πως η ομάδα ήταν δική του», είπε ο Barrichello στο Beyond the Grid podcast.

Όταν ρωτήθηκε για την οδηγική αξία του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, δεν δίστασε να παραδεχθεί την υπεροχή του Γερμανού.

«Ήταν απίστευτος στις στροφές υψηλής ταχύτητας, πολύ θαρραλέος. Εγώ κέρδιζα περισσότερο χρόνο στις αργές στροφές, είχα υψηλότερη ταχύτητα στην έξοδό τους. Θυμάμαι τον Ross Brawn να του λέει πολλές φορές να κάνει κάτι διαφορετικό. Νομίζω πως αμφότεροι ανεβήκαμε επίπεδο πιέζοντας ο ένας τον άλλο. Ήταν ωραία. Και δεν είναι εύκολο να ωθήσεις τον Michael Schumacher να ανέβει κι άλλο επίπεδο. Αν συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί του, ήταν καλύτερος μου. Ήταν πιο ολοκληρωμένος, παρότι είχε κι αυτός κακές μέρες. Σε αυτές, ήταν ευάλωτος αλλά η ομάδα τον βοηθούσε να ανακάμψει, ήξεραν πως να τον επηρεάσουν θετικά», είπε ο 47χρονος σήμερα Barrichello.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

--

Related Articles

O Λεκλέρ παραδέχθηκε συνομιλίες με τον Χάμιλτον για τον ερχομό του στη Ferrari

cars

F1… κεκλεισμένων των θυρών φέτος!

cars

Νέα αθλητικά κανάλια στα LG Channels

cars

Σάινθ και Ferrari έμειναν στην κορυφή, παραμένουν οι μπελάδες για τη Red Bull στο GP Σιγκαπούρης

cars

O Briatore μιλάει για την μάχη με τον Covid-19

cars

27 χρόνια χωρίς τον Ayrton (videos)

cars

Θεσσαλονίκη: «Φωτιά» στη Νέα Παραλία βάζει το μονοθέσιο της Formula 1 (VIDEO)

cars

Σε ποια ιστορική ομάδα θα μπορούσε να πάει ο Vettel;

cars

Οι ώρες των τηλεοπτικών μεταδόσεων του Grand Prix Καναδά (vid)

cars