CARSNEWS
AUTONEWS

Ο Carlos Ghosn “δραπέτευσε” στον Λίβανο;

Η υπόθεση του Carlos Ghosn ο οποίος βρισκόταν στην Ιαπωνία περιμένοντας την έναρξη της δίκης του μόλις πήρε χολιγουντιανή τροπή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώην μεγάλο αφεντικό της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi φέρεται να έχει “δραπετεύσει” στον Λίβανο όπου έχει και υπηκοότητα. Αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες δραπέτευσε, καλύπτονται με ένα πέπλο μυστικότητας.

Ο C. Ghosn, βγήκε από την φυλακή νωρίτερα μέσα στην χρονιά έχοντας συμφωνήσει, όπως αποκάλυψε μέλος της ομάδας υπεράσπισης του, σε κατ’ οίκον περιορισμό με αυστηρούς όρους. Εκτός από την απαγόρευση επικοινωνίας με στελέχη της Nissan και ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών για τις οποίες κατηγορείται, ένας από τους βασικότερους όρους της εγγύησης ήταν φυσικά η απαγόρευση μετακινήσεων. Ο Ghosn έπρεπε να μείνει στο Τόκιο, να παραδώσει το διαβατήριο του. Έπρεπε να πάρει την άδεια του δικαστηρίου ακόμα και ένα ταξίδι άνω των 2 διανυκτερεύσεων εκτός του Τόκιο ενώ του είχε απαγορευτεί μέχρι και η πρόσβαση στο διαδίκτυο ή η χρήση e-mail!

Κι όμως, ο Carlos Ghosn βρέθηκε ξαφνικά στον Λίβανο και κανείς δεν γνωρίζει πώς. Οι Financial Times ισχυρίζονται ότι ο κατ’ οίκος περιορισμός του κατηγορούμενου Ghosn είχε λήξει αλλά και πως δεν είναι σαφές αν δραπέτευσε ή αν ήρθε σε κάποια συμφωνία με τις ιαπωνικές αρχές. Η Wall Street Journal από την άλλη, επικαλούμενη πηγή κοντά στον Ghosn, γράφει ότι αυτός δραπέτευσε γιατί πίστευε ότι η δίκη δεν θα ήταν δίκαιη. Ένας εκ των δικηγόρων του δήλωσε σε ιαπωνικά μέσα ότι “δεν γνώριζε τίποτα” ενώ άγνοια δήλωσε και η εισαγγελία. Η υπόθεση Ghosn λοιπόν έχει αρχίσει να μοιάζει επικίνδυνα με σενάριο δικαστικού θρίλερ με δόσεις δράσης και να είσαι σίγουρος πως θα ενημερωθείς άμεσα για ότι νέο προκύψει

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Jeep. Διαφορετικά και ξεχωριστά 

cars

Fiat Professional. Δίνει σημαντικές διευκρινήσεις στους επαγγελματίες

cars

Σασμός – Καταιγιστικές εξελίξεις: H Θοδώρα έρχεται αντιμέτωπη με μία παγίδα θανάτου

cars

NIO ET7. Ένα τεχνολογικά προηγμένο, ηλεκτρικό premium sedan.

cars

General Tire. Νέο ελαστικό για SUV

cars

Toyota Ελλάς. Νέα υπηρεσία για online παραγγελία

cars

Βανδάλισαν το τελευταίο έργο του Banksy στο Λονδίνο

cars

Νέο Fiat Talento. Kαι με άτοκο χρηματοδοτικό

cars

Η Bosch επενδύει €400 εκ. στην τεχνολογία ημιαγωγών.

cars