CARSNEWS
AUTONEWS

Ο J. Kaban αναλαμβάνει τα ηνία του σχεδιασμού στην Volkswagen.

Αν το όνομα Jozef Kaban σου φαίνεται γνώριμο, υπάρχει ένας πάρα πολύ καλός λόγος γι’ αυτό. Είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται αρκετά τα τελευταία χρόνια καθώς από την στιγμή που έφυγε από το Volkswagen Group το 2017, έχει γίνει επικεφαλής σχεδιασμού στην BMW, ανέλαβε τον ίδιο ρόλο στην Rolls-Royce τον Μάρτιο που μας πέρασε και έφυγε κι από εκεί τον Οκτώβριο, για να αναλάβει απ’ ότι φαίνεται, τα ηνία του σχεδιαστικού τμήματος της Volkswagen, την 1η Ιουλίου του 2020.

Ο Kaban κλείνει με αυτόν τον τρόπο έναν κύκλο που ξεκίνησε από την Volkswagen το 1993. 5 χρόνια αργότερα έγινε επικεφαλής σχεδιασμού του αμαξώματος στην Bugatti όπου διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά την δημιουργία της Veyron, πέρασε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα από την Audi πριν καταλήξει το 2008 στην Skoda. Εκεί διαμόρφωσε το image και την σχεδιαστική ταυτότητα της τσεχικής εταιρίας για εκείνη την περίοδο και εκεί έμεινε μέχρι το 2017.

Τώρα, για την ακρίβεια την 1η Ιουλίου του 2020, θα πάρει την θέση του Klaus Bischoff ο οποίος πήρε προαγωγή από επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Volkswagen, σε επικεφαλής σχεδιασμού σε ολόκληρο το VW Group. Εκεί, θα διαδεχθεί τον Michael Mauer σε μία χρονική περίοδο που όλα είναι ρευστά και οι εταιρίες προσπαθούν να βρούνε τα πατήματα τους.

Related Articles

Audi activesphere concept– Το μέλλον

cars

BMW i5: Δοκιμές από τον Αρκτικό Κύκλο έως τους πρόποδες των Άλπεων

cars

Η Citroen λανσάρει άλλα 1.000 My Ami Buggy!

cars

Σεισμός ταρακούνησε την Αμφιλοχία

Bury

Ford Puma & Kuga. Με τεχνολογία που αποτρέπει την κλοπή του οχήματος 

cars

Ένας πιτσιρικάς… δεξιοτέχνης της μπάλας

cars

ID.4. Με πεντάστερη ασφάλεια  

cars

Bugatti Chiron Super Sport. Υπερταχεία πολυτελείας.

cars

Παράδοση χριστουγεννιάτικου δέντρου με παντιλίκια! (Video)

cars