CARSNEWS
NEW MODELS

Ο Jos Verstappen απέτρεψε τον Max από το να πάει στη Mercedes!

Ο βετεράνος Ολλανδός πιλότος ήταν ειλικρινής, παραδεχόμενος πως «ο πολύς κόσμος θα λάτρευε την ιδέα του να βρεθεί ο Max στη Mercedes, όμως εγώ θεωρώ πως δεν θα ήταν κάτι καλό».

Ο λόγος; «Δεν μπορείς να έχεις δύο “Νούμερο 1” οδηγούς στην ίδια ομάδα. Το παρελθόν έχει αποδείξει ότι αυτή η συνταγή δεν είναι εύκολο να πετύχει. Δείτε τι έγινε στη Mercedes το 2016 με τον Hamilton και τον Rosberg» εξηγεί ο Jos Verstappen. Και προσθέτει: «Επίσης θα είναι αρκετά δύσκολο από οικονομικής άποψης να συνυπάρξουν στη Mercedes ο Max με τον Hamilton».

Ο Max Verstappen ανανέωσε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο το συμβόλαιό του με τη Red Bull μέχρι το 2023 αντί ετήσιων αποδοχών της τάξης των 17κατομμυρίων ευρώ, ποσό αρκετά υψηλότερο από τα 10 εκατ. ευρώ που εισπράττει ο Bottas από τη Mercedes. Συν τοις άλλοις, ο Φινλανδός είναι «συμβιβασμένος» με τον ρόλο του «Νούμερο 2» πιλότου στη γερμανική ομάδα. Κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί ο Verstappen.

Ο Jos Verstappen ξεκαθάρισε πως «ίσως είχαμε την επιλογή να πάμε σε κάποια άλλη ομάδα, όμως θεωρώ ότι οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες για μια τέτοια κίνηση». Δεν θέλησε να αποκαλύψει εάν ο Max είχε όντως προτάσεις από άλλες ομάδες, ξεκαθάρισε όμως ότι «από μια τέτοια αλλαγή δεν βγαίνεις απαραιτήτως κερδισμένος. Άλλωστε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν τα επόμενα χρόνια η Red Bull θα παρουσιάσει ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο. Το σίγουρο είναι ότι ο Max είχε τον τελευταίο λόγο σε αυτή την απόφαση και η επιθυμία του ήταν να παραμείνει στη red Bull».

Ο Jos Verstappen παραδέχθηκε πως «η θέση του Max μέσα στην Red Bull είναι τέτοια που δύσκολα θα μπορούσε να τη βρει σε κάποια άλλη ομάδα», υπονοώντας προφανώς ότι ο γιός του είναι «Νούμερο 1» πιλότος σε μια ομάδα ικανή να πρωταγωνιστήσει στις μάχες των τίτλων οδηγών και κατασκευαστών, ρόλο που δύσκολα θα μπορούσε να βρει είτε στη Mercedes, είτε στη Ferrari.

Και προσέθεσε: «Η Red Bull είναι μια ομάδα που έχει κατακτήσει τίτλους στο παρελθόν. Ο Max θέλει πραγματικά να αποδείξει πως μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά ώστε να επιστρέψουν η Red Bull και η Honda στην κορυφή»

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυξάνεται το ποσοστό επιδότησης για τα φθηνότερα ηλεκτρικά οχήματα. Στα 6.000 ευρώ το πλαφόν

cars

Στη Volkswagen παραδέχονται την υπεροχή της Tesla στο software

cars

Οι μεγαλύτερες μπαταρίες στον πλανήτη για το μεγαλύτερο φορτηγό του κόσμου

cars

Η νέα Skoda Octavia αποτρέπει το άνοιγμα των θυρών όταν περνάνε ποδηλάτες

cars

Γιατί δεν υπάρχουν Tesla Cybertruck με χρώμα;

cars

H Cummins δοκιμάζει σύστημα απομόνωσης κυλίνδρων σε diesel

cars

Teaser για την επόμενη Lamborghini

cars

Ποιες είναι οι επιθυμίες των πελατών για κάθε Bugatti Divo;

cars

Η Tesla στα γερμανικά δικαστήρια για το Autopilot

cars