CARSNEWS
AUTONEWS

Ο M. Mauer νέος επικεφαλής σχεδιασμού του VW Group

Η εξαιρετική ποιότητα και ο εμβληματικός σχεδιασμός ήταν πάντοτε ακρογωνιαίοι λίθοι του Volkswagen Group και των εταιριών του” δηλώνει ο CEO του γερμανικού ομίλου, Oliver Blume, καθώς ανακοινώνει αλλαγές στις θέσεις του επικεφαλής Quality Management και του επικεφαλής σχεδιασμού, οι οποίες γίνονται με γνώμονα την βελτίωση της “ουσίας, ποιότητας και design” των προϊόντων των μαρκών του Group μακροπρόθεσμα. Ο Blume ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. τόσο τον Klaus Zyciora όσο και τον Frank Welsch για την συνεισφορά τους όλα αυτά τα χρόνια και καλωσόρισε στους νέους τους ρόλους τον Michael Mauer και τον Michael Neumayer.

Ο πρώτος θα αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής σχεδιασμού του VW Group, διατηρώντας την θέση του επικεφαλής σχεδιασμού στην Porsche – μία θέση που κατέχει από το 2004, έχοντας επιβλέψει το design της εμβληματικής 911,  της κορυφαίας 918 Spyder, της Macan και της Taycan! Ο Mauer λοιπόν θα πάρει την θέση του Zyciora, ο οποίος κατεύθυνε τον σχεδιασμό τριών γενιών του VW Golf (από την 6η έως την 8η) και όρισε μία νέα εποχή με τα πρώτα μέλη της “ID” οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της γερμανικής μάρκας.

Ο Frank Welsch από την άλλη, διαδραμάτισε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχία όλων των εταιριών του Group με τις αρθρωτές πλατφόρμες του ομίλου να “φέρουν την υπογραφή του” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Blume ενώ δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την προσφορά του στην εξασφάλιση της ποιότητας του λογισμικού των νέων μοντέλων και φυσικά, την ψηφιοποίηση βασικών διαδικασιών. Ο Welsch όμως αποσύρεται κλείνοντας έναν κύκλο σχεδόν 36 ετών σε διάφορες θέσεις στο Volkswagen Group και τα καθήκοντα του αναλαμβάνει ο Neumayer ο οποίος προέρχεται από το τμήμα της τεχνικής εξέλιξης των επιβατικών αυτοκινήτων της Volkswagen, της SAIC Volkswagen στην Κίνα και της Skoda στην Τσεχία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου: Δεκάδες ελληνικές ταινίες στα σινεμά με χαμηλό εισιτήριο

cars

Porsche Taycan Cross Turismo. Σκληρότερη απ’ ότι φαίνεται.

cars

Επέμβαση της αστυνομίας σε εξέλιξη στο ΑΠΘ

cars

Skoda– με νέα εφαρμογή «Skoda Connect Lite»

cars

Νέο Range Rover. Αποκαλύφθηκε και επίσημα

cars

FCA-PSA: Και κάπως έτσι, έγινε Stellantis!

cars

Tempora mutantur… Το 2025 η πρώτη ηλεκτρική Ferrari.

cars

Η Ferrari 488 GT Modificata είναι ένα καθαρόαιμο πιστάδικο για λίγους.

cars

Η Bugatti πέρασε στην ιστορία με ταχύτητα-ρεκόρ 490,37 km/h!

cars