CARSNEWS
NEW MODELS

Ο Russell επανέφερε την Williams στην κορυφή οκτώ χρόνια μετά! (video)

Στο τέλος να δείτε που θα συνηθίσουμε από τις εντυπωσιακές μονομαχίες των πιλότων στα virtual γκραν πρι της Formula 1, και θα μας… κακοφανεί όταν ξεκινήσει η σεζόν και θα ξαναδούμε τις γνωστές διαφορές ανάμεσα στους «μεγάλους», το midfield και τους «αδύναμους» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

Μετά από τη συγκλονιστική εξέλιξη του βραζιλιάνικου virtual γκραν πρι την περασμένη εβδομάδα, με τις περισσότερες από 60 εναλλαγές θέσεων ανάμεσα στον νικητή Alex Albon και τον Charles Leclerc, ήρθε ακόμα ένας εντελώς ανατρεπτικός αγώνας για να μας αποδείξει ότι η νέα γενιά των πιλότων της Formula 1 είναι γεννημένη και για να πρωταγωνιστεί στην εικονική πραγματικότητα.

Στο Μονμελό ήταν η σειρά του George Russell να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, καθώς είδε πρώτος την καρό σημαία έπειτα από μια συγκλονιστική μάχη που είχε με τον Charles Leclerc.

Οκτώ χρόνια έπειτα από την τελευταία νίκη της Williams, το 2012 με τον Pastor Maldonado συμπτωματικά και πάλι στη Βαρκελώνη, ο Russell κατάφερε να «σπάσει» την… κακοδαιμονία της βρετανικής ομάδας, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Για να συμβεί αυτό, βεβαίως, έπρεπε να δεχθεί ποινή τριών δευτερολέπτων ο Charles Leclerc στον προτελευταίο γύρο, επειδή είχε υπερβεί πολλές φορές τα όρια της πίστας στην τελευταία στροφή. Έτσι δεν μπόρεσε ο Μονεγάσκος να «εξαργυρώσει» το γεγονός ότι στα μισά του αγώνα ο Russell είχε επίσης τιμωρηθεί για τον ίδιο λόγο.

Η προσπέραση του Russell στον Leclerc έξι γύρους πριν από το φινάλε του αγώνα αποδείχθηκε καθοριστική, αν και η αλήθεια είναι ότι ο Βρετανός το… παράκανε, καθώς στο «εσάκι» πριν από την τελευταία στροφή πήγαινε σχεδόν… ευθεία, δίχως να δεχθεί δεύτερη ποινή.

Πάντως το γεγονός ότι αμέσως μετά τον αγώνα ο Leclerc παραδέχθηκε πως «ο George άξιζε τη νίκη διότι ήταν πολύ πιο γρήγορος σήμερα» αποδεικνύει όχι μόνον ότι επάξια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί ο Βρετανός, αλλά και ότι μεταξύ τους οι πιλότοι της νέας γενιάς της Formula 1 παραμένουν πρωτίστως φίλοι.

Τρίτος τερμάτισε ο Esteban Gutierrez της Mercedes< ενώ τέταρτος έμεινε ο Alex Albon, καθώς η στρατηγική των δύο πιτ στοπ που επέλεξε, δεν απέδωσε.

Σε ό,τι αφορά στην τριάδα των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στο virtual γκραν πρι της Βαρκελώνης, ο Thibaut Courtois τερμάτισε 12ος για την Alfa Romeo, ο Sergio Aguero ήταν 15ος για την Red Bull, ενώ ο Arthur Melo ήταν 19ος για την Haas, έχοντας δεχθεί πολλές ποινές κατά τη διάρκεια του αγώνα για υπέρβαση των ορίων της πίστας!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτή η αγωνιστική Porsche 935 είναι εντελώς αθόρυβη (video)

cars

Δοκιμάζουμε το πληθωρικό Volkswagen Tiguan 2.0 BiTDI SCR 240 PS, 4MOTION, DSG 7

cars

Οι ομάδες της F1 ζητούν να αναβληθούν οι αλλαγές για το 2021

cars

ΜΧ-30, ξεκίνησε η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού Mazda

cars

Στα 9.000 ευρώ η επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη Γερμανία

cars

Alfa Romeo: Αποκαλύφθηκε το μονοθέσιο του 2020

cars

Οι μεγαλύτερες μπαταρίες στον πλανήτη για το μεγαλύτερο φορτηγό του κόσμου

cars

Αυτά είναι τα 20 νέα μοντέλα που αξίζει να περιμένεις!

cars

Δοκιμάζουμε το Citroen C1 Origins 1.0 VTi 72 S&S

cars