CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Sainz αρνείται πως θα είναι Νο2 στη Ferrari

Μπορεί η γενικότερη πεποίθηση να είναι πως η Scuderia Ferrari επέλεξε τον Carlos Sainz ως… ιδανικό «wing-man» του Charles Leclerc, όμως ο Ισπανός έχει αντίθετη άποψη.

Ο γιος του δις παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ιταλική ομάδα, που θα τον φέρει στο πλευρό του Μονεγάσκου για τις σεζόν 2021 και 2022. Και τονίζει πως αυτό δεν αφορά ρόλο #2 οδηγού.

«Δεν έχω υπογράψει τίποτα που να λέει “δεύτερος οδηγός”. Το συμβόλαιό μου, όπως όλα όσα έχω υπογράψει, αναφέρει πως η ομάδα είναι πάνω από τον οδηγό, όμως δεν αναφέρει τίποτα για πρώτο, δεύτερο ή υποστήριξη από κάποιον σε κάποιον άλλο. Αυτό που ξέρω είναι πως θα δώσω τα πάντα για τη Ferrari, θα κάνω ότι χρειάζονται και θα προσπαθήσω να κερδίζω. Αν υπάρξει κάποια περίπλοκη κατάσταση, θα πάρω τη σωστή απόφαση», είπε ο Ισπανός στο Omnisport.

Στη συνέχεια, ο 25χρονος Μαδριλένος αναφέρθηκε και στις… ιδιαιτερότητες του Μαρανέλο και την περιβόητη αφόρητη πίεση που ασκείται στους οδηγούς των «κόκκινων».

«Ξέρω πως στη Ferrari η πίεση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Πρέπει όμως να είσαι σκληρόπετσος για να κερδίζεις στη Formula 1. Η Ferrari θα είναι ένα βήμα προς τα πάνω σε ότι αφορά στην πίεση αλλά πιστεύω πως είμαι καλά προετοιμασμένος», ξεκαθάρισε ο Sainz.

Ο ταλαντούχος οδηγός θα οδηγεί και φέτος για λογαριασμό της McLaren. Σε 102 εκκινήσεις μετράει μία παρουσία στο βάθρο (πέρυσι στη Βραζιλία) και 267 κερδισμένους βαθμούς.

Διαβάστε ακόμα:

Grand Prix στη Μόντσα έως και το 2025!

Επίσημο: Εκκίνηση στις 5 Ιουλίου για τη Formula 1!

Πωλητήριο στην ιστορική ομάδα της Williams!

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Ferrari πάτησε «κατά λάθος» φρένο στον Bottas

cars

Η Formula 1 ξεκινάει με το Grand Prix του Μπαχρέιν | Διεθνή Αθλητικά Νέα

cars

Πόσα άλογα περιμένει η Renault;

cars

LIVE COVERAGE – Sprint Shootout in the United States

cars

Hamilton – Schumacher: Ισοπαλία (vids)

cars

Τέλος η Formula 1 για την Alfa Romeo

cars

GP Ίμολα: Και μετά το χάος… Verstappen!

cars

Formula 1 already has a calendar for 2025… without any new Grand Prix.

Bury

FIA: Λιγότερα GP, περισσότερες ομάδες και πιο κατάλληλες πίστες για την F1

cars