CARSNEWS
AUTONEWS

Ο W16 της Bugatti δεν πάει πουθενά για τα επόμενα 10 χρόνια!

Δεν είμαι κάποιος ειδικός σε θέματα marketing αλλά η αξία ενός “unique selling proposition” είναι αδιαμφισβήτητη και δεν χρειάζεται να κατέχεις εξειδικευμένη γνώση για να το αναγνωρίσεις. Η σημασία της ύπαρξης ενός χαρακτηριστικού που διαφοροποιεί το προϊόν σου από τον ανταγωνισμό είναι πρακτικά αυτονόητη και σαν ιδέα ή στρατηγική, είναι γνώριμη στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ακόμα και αν ο όρος “unique selling proposition” ή USP εν συντομία, δεν είναι. Έτσι, ο W16 βενζινοκινητήρας είναι ένα USP για την Bugatti καθώς δεν υπάρχει άλλος κατασκευαστής αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο που να προσφέρει κάτι αντίστοιχο. Και όπως αναφέρει ο επικεφαλής της γαλλικής φίρμας, Stephan Winkelmann, αυτό “είναι ένα USP που δεν χάνει την αξία του”.

Η Bugatti θα μπορούσε να έχει οποιονδήποτε κινητήρα από το Volkswagen Group. Θα μπορούσε να χρησιμοποιεί κάποιον πανίσχυρο V8 ή ακόμα και κάποια εκδοχή του V12 που βρίσκουμε στην Lamborghini αλλά επέλεξε συνειδητά τον W16. Το επέλεξε ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 με την πρωτότυπη EB118 και σαν να μην έφτανε αυτό, πήρε την απόφαση να τοποθετήσει όχι ένα, ούτε δύο αλλά 4 turbos. Από το 1998 λοιπόν και την ατμοσφαιρική Bugatti EB118, φτάσαμε στο σήμερα και στον 8-λιτρο, quad-turbo W16 που αποδίδει στην κορυφαία εκδοχή του, 1600 ίππους. Επομένως, ο κινητήρας αυτός είναι ένα USP που η ίδια η Bugatti δεν έχει καμία πρόθεση να αποχωριστεί… τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια. Αντίθετα στο ρεύμα του downsizing απλώς και μόνο επειδή η Bugatti “ζει” σε μία ξεχωριστή σφαίρα ύπαρξης και για να είμαι ειλικρινής, όχι μόνο δεν έχω πρόβλημα με αυτό, αλλά το επικροτώ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Διπλωματικές πηγές για ελληνοτουρκικά: O πιο ασφαλής τρόπος για κλίμα νηνεμίας είναι η διευθέτηση της μοναδικής διαφοράς

cars

Η Renntech εκτοξεύει την ιπποδύναμη της Mercedes-AMG A45 S στα 600 άλογα!

cars

Porsche Cayenne GTS & Cayenne GTS Coupe. Ενισχύοντας τον σπορ χαρακτήρα τους!

cars

EKO Ducati Tour. Ολοκληρώθηκε

cars

Ξανά στο προσκήνιο το νέο Nissan GT-R.

cars

Touring Superleggera Aero 3. Μία “κοστουμαρισμένη” Ferrari F12.

cars

Και υβριδικό και τετρακίνητο το νέο, μικρό SUV της Toyota!

cars

Mini: Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν είναι απαραίτητος για ένα JCW.

cars

Νέα Ducati Multistrada V4. Διαθέσιμη από 20.600 Ευρώ

cars