CARSNEWS
F1 & RACES

Πάει Σαουδική Αραβία η Formula 1;

Μετά τη Formula E και το Ράλι Ντακάρ, φαίνεται πως η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει σύντομα και Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1!

Σύμφωνα με τη Daily Maily υπάρχουν ήδη προχωρημένες επαφές, με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να λαμβάνει 50 εκατομμύρια λίρες για κάθε χρονιά διεξαγωγής αγώνα εκεί.

Πακέτο με αυτή τη συμφωνία εκτιμάται πως θα έρθει κι αυτή με την Aramco, τον γίγαντα πετρελαιοειδών με έδρα φυσικά τη Σαουδική Αραβία. Έτσι ο αγώνας θα τιτλοφορείται «Aramco Saudi Arabian Grand Prix».

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, θα αποτελεί έναν από τους πρώτους γύρους της σεζόν ώστε να διεξάγεται σε ημερομηνίες που δεν θα έχει αφόρητη ζέστη – όπως συμβαίνει άλλωστε και με τον αγώνα του Μπαχρέιν.

H Formula E “τρέχει” ήδη στη Σαουδική Αραβία

Όσο για το… που, το πλάνο κάνει λόγο για αγώνα στους δρόμους της Τζέντα το 2021, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή μίας υπέρ-σύγχρονης πίστας που θα φιλοξενεί τον αγώνα από το 2022.

Όλα αυτά ενώ το παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει εγκρίνει την επέκταση του αγωνιστικού προγράμματος έως και τα 25 Grand Prix, πράγμα που αποτελούσε επιθυμία της Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ.

Θυμίζουμε πως φέτος το καλεντάρι περιλαμβάνει 22 αγώνες – αριθμό ρεκόρ στην ιστορία του σπορ. Το carsnews ταξίδεψε πριν μερικές ημέρες στη Τζέντα για την εκκίνηση του Ράλι Ντακάρ 2020. Δείτε περισσότερα σχετικά, στο video που ακολουθεί…

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Όσα μάθαμε καλεσμένοι στο Team Launch της Scuderia Ferrari (video)

cars

Νέα προσέγγιση Ferrari στον Vettel

cars

GP Βραζιλίας: Ποινή για Hamilton, στο βάθρο McLaren και Sainz

cars

O Lewis Hamilton κάνει sky diving (video)

cars

FIA Team Principals press conference – 2023 Japanese Grand Prix

cars

Σώθηκε το Grand Prix Ισπανίας

cars

F1 GP Μεξικού: Τα νέα των Paddock

cars

Hamilton και Rossi αντάλλαξαν «όπλα»

cars

F1 2024: Πότε παρουσιάζουν Williams και Sauber τα νέα τους μονοθέσια

cars