CARSNEWS
F1 & RACES

Πάλι θετικός στον Covid-19 o Perez, τρέχει ο Hulkenberg

Ξανά θετικό στον κορωνοϊό Covid-19 βγήκε το τεστ που υποβλήθηκε χθες βράδυ ο Sergio Perez, με τον Μεξικανό να τίθεται νοκ-άουτ και από το Grand Prix της 70ης επετείου που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή.

Ο Μεξικανός είχε βρεθεί αρχικά θετικός μετά από ταξίδι αστραπή που είχε κάνει μετά τον αγώνα της Ουγγαρίας, με προορισμό την πατρίδα του, το Μεξικό. Όντας σε απομόνωση έκτοτε αλλά και  ασυμπτωματικός, ο Perez υποβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (5/8) σε νέο τεστ που βγήκε εκ νέου θετικό. Άρα θα μείνει στα… pits.

Πριν το βρετανικό Grand Prix και παρά την πίεση χρόνου, η Racing Point βρήκε αντικαταστάτη στο πρόσωπο του Nico Hulkenberg αλλά ένα ελεύθερο μπουλόνι από το συμπλέκτη που είχε κολλήσει στο σύστημα μετάδοσης της RP20, δεν επέτρεψε στον Γερμανό να εκκινήσει στον αγώνα του Σίλβερστον. Θα έχει όμως μία δεύτερη ευκαιρία.

Ο επικεφαλής της Racing Point, Otmar Szafnauer, δήλωσε σχετικά: «Ο Nico έκανε πολύ καλή δουλειά για εμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρότι κλήθηκε την τελευταία στιγμή. Κι απέδειξε γιατί ήταν η προφανής επιλογή για την αντικατάσταση του Checo. Ήταν κρίμα που τελικά δεν μπόρεσε να εκκινήσει τον αγώνα, όμως η σκληρή του δουλειά θα αποδειχθεί χρήσιμη αυτή την εβδομάδα. Θα μας λείψει ο Checo αλλά του ευχόμαστε περαστικά και ανυπομονούμε να τον υποδεχθούμε ξανά σύντομα».

hulk-gb20-b1000x600

Όσο για τον 32χρονο Hulkenberg, που κολύμπησε στα βαθιά μετά από οκτώ μήνες απουσίας από τα κόκπιτ, θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να κυνηγήσει το άπιαστο έως τώρα όνειρο της παρθενικής παρουσίας στο βάθρο.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετέχω και σε αυτό το Grand Prix. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν ένα ταξίδι στο άγνωστο, όντας μακριά από την ομάδα μερικά χρόνια και οδηγώντας ένα μονοθέσιο που δεν είχα οδηγήσει ξανά. Έμαθα πολλά για την RP20 και είμαι έτοιμος να τα εφαρμόσω αυτό το Σαββατοκύριακο. Το γεγονός πως αγωνιζόμαστε στην ίδια πίστα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και η ομάδα έκανε τα πάντα για να εξοικειωθώ.  Πιστεύω πως μπορούμε να διεκδικήσουμε βαθμούς αυτή την Κυριακή, αυτός είναι ο στόχος μου. Περαστικά στον Checo», είπε ο Hulkenberg που έχει λάβει μέρος σε 180 Grand Prix, εκκινώντας σε 177 εξ αυτών.

hulk-gb20-a1000x600

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog του GP Μ. Βρετανίας

H McLaren αναβίωσε μία θρυλική συνεργασία (video)

Ralf Schumacher: Ο Leclerc «σκότωσε» τον Vettel

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Εντυπωσιακή η νέα Red Bull (pics)

cars

Νέα τροπή στο «σίριαλ» της Red Bull: Με το ένα πόδι εκτός ο Μάρκο, ανησυχία για Φερστάπεν

cars

Το F1 Vlog του GP Βελγίου

cars

Ο Φερστάπεν έβρισε τον Ράσελ (+video)

cars

Το νέο αυτοκίνητο του Kimi Raikkonen

cars

Ο Κιάνου Ριβς στην παρουσίαση και αφήγηση του ντοκιμαντέρ για την ομάδα της Formula1 του Ρος Μπράουν

cars

Η ναυτιλία επιστρέφει στους hi-tech ανέμους

cars

Θεσσαλονίκη: Η Νέα Παραλία μετατρέπεται σε πίστα της Formula 1

cars

Νέα πρόκληση για τον Τζώρτζη Μαρκογάννη

cars