CARSNEWS
NEW MODELS

Πάνω από τους 800 ίππους η Mercedes-AMG S63e

Μας χωρίζουν λίγες ημέρες από την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Mercedes-Benz S-Class και οι πληροφορίες που σχετίζονται με το μέλλον της γερμανικής ναυαρχίδας περιγράφουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την υπεροχή ενός αυτοκινήτου που ηγείται της κατηγορίας των πολυτελών λιμουζίνων.

Μετά, λοιπόν, και την πλήρη αποκάλυψη του υπερπολυτελούς εσωτερικού της, σειρά έχουν οι προδιαγραφές της κορυφαίας έκδοσης του αυτοκινήτου, η οποία όχι μόνον θα φέρει τα διακριτικά της AMG αλλά και θα υιοθετεί την pluginυβριδική τεχνολογίας.

Ο στόχος είναι προφανής. Η διατήρηση των επιδόσεων στα γνώριμα υπερυψηλά επίπεδα σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή μείωση των εκλυόμενων ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου.

Το πιο πιθανόν είναι ότι το plug-in υβριδικό σύνολο θα έχει αφετηρία των V8 κινητήρα των 4,0λίτρων, ο οποίος με τη συμβολή ενός ηλεκτροκινητήρα θα ξεπερνά σε απόδοση του 800 ίππους.

Αυτό σημαίνει ότι σύντομα η S-Class θα αποτελέσει το ισχυρότερο μοντέλο ευρείας παραγωγής της Mercedes-Benz, γεγονός που ελάχιστα θα επηρεάσει τον προγραμματισμό της γερμανικής φίρμας ο οποίος περιλαμβάνει και την εξέλιξη-παραγωγή μιας ηλεκτροκίνητης Limo (βλέπε EQS).

Μάλιστα, η τελευταία αποτελεί και τη μεγάλη ελπίδα της Mercedes-Benz να ανακόψει την προέλαση της Tesla, η οποία απευθύνεται στο κοινό εκείνων των κατηγοριών που παραδοσιακά δραστηριοποιείται η γερμανική φίρμα.

Διαβάστε ακόμα:

Το “Tesla Killer” της Mercedes είναι εδώ!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Porsche ψάχνει συνεργάτες για την εξέλιξη συνθετικών καυσίμων

cars

Όσα αξίζει να γνωρίζετε για το νέο Nissan 370 Z

cars

Ο επικεφαλής εσωτερικού σχεδιασμού της Skoda μιλά για το ηλεκτροκίνητο Enyaq iV

cars

«Ο Verstappen υστερεί σε τεχνικό επίπεδο»

cars

Drones καταγράφουν τη μάχη δύο θωρακισμένων στη Συρία

cars

Έτσι κερδίζει η McLaren τη μάχη με τον κορωνοϊό (video)

cars

Πόσο ρεκόρ για Honda Civic Si του 2000

cars

Μηδενική προκαταβολή και όφελος έως 3.000 ευρώ από την VW

cars

Δείτε LIVE την παρουσίαση του νέου Volvo EX90 (video)

cars