CARSNEWS
AUTONEWS

 Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου στην  Θεσσαλονίκη! Με τον Π.Ο. ΒΕΛΟΣ …στο «Α/Τ ΒΕΛΟΣ»

Ο κόσμος απέδειξε ότι εξακολουθεί να αγαπάει το ποδήλατο! Ίσως γιατί είναι από τα λίγα πράγματα πάνω στη γη τα οποία μπορούν και χαρίζουν διέξοδο, ευτυχία και ανανεώνουν την ζωή του ποδηλάτη. Από ανέκαθεν το ποδήλατο αποτελούσε το πιο προσιτό μέσο μεταφοράς για τους περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι δεν είχανε δυνατότητα απόκτησης κάποιου μηχανοκίνητου μέσου μεταφοράς, και ποδηλατούσαν προκειμένου να φτάσουν έγκαιρα στον χώρο της εργασίας τους και όχι μόνο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τόσο το περπάτημα όσο και το ποδήλατο προτείνουν έναν τρόπο μετακίνησης ο οποίος βελτιώνει αισθητά την υγεία των ανθρώπων, μειώνει και για μερικές περιπτώσεις εξαλείφει τα καρδιακά επεισόδια αλλά και κάποιους τύπους καρκίνου και διαβήτη. Βέβαια εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η επένδυση σε ένα καλό ποδήλατο έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία, καθώς τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν έχουν θετικό πρόσημο, στην τσέπη μας.

Κάθε χρόνο στις 3 του Ιούνη, τα κράτη μέλη, του ΟΗΕ διοργανώνουν ποδηλατοπορείες, και άλλου είδους εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες προάγουν την ποδηλατική κουλτούρα και προωθούν την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, αναγνωρίζοντας την σημασία του ποδηλάτου στις μεγαλουπόλεις ως μέσου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής! Αυτό έκαναν και οι λιλιπούτειοι αλλά και παλιοί ποδηλάτες του Π.Ο. ΒΕΛΟΣ, που ποδηλάτησαν στον υποτυπώδη ποδηλατόδρομο της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης, χαρίζοντας το εναλλακτικό τους χαμόγελο σε όσους βρέθηκαν την ώρα εκείνη στην διαδρομή τους. Βέβαια οι ποδηλάτες τελούσαν υπό την επίβλεψη του «κυρίου καθηγητή τους» Ολυμπιονίκη Κλεάνθη Μπάρκα, που διδάσκει τα μυστικά της οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας στους μικρούς ποδηλάτες! Στην χώρα μας, μετά από πολλά χρόνια, φαίνεται πως κάτι άρχισε να αλλάζει καθώς άρχισαν να υλοποιούνται υλικοτεχνικές μελέτες οι οποίες θα βοηθήσουν πολύ σημαντικά το περιβάλλον, και θα βελτιώσουν την ασφάλεια όλων μας ποδηλατώντας δίπλα στα αυτοκίνητα.

Έρευνες δείχνουν ότι η ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων επί δημοσίας οδού, βοηθούν τον άνθρωπο να παράγει τις ορμόνες εκείνες οι οποίες τον βοηθούν να παραμένει ευτυχισμένος και χαρούμενος ποδηλατώντας στην φύση, εναλλάσσοντας  εικόνες και ακούγοντας ήχους οι οποίοι παράγονται εν κινήσει, και δεν συναντούμε σε κανένα άλλο μεταφορικό μέσο! Μετά από όλα τα πιο πάνω, εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι τα οφέλη που προκύπτουν από την ποδηλασία είναι πάρα πολλά! Ίσως το σημαντικότερο από όλα παραμένει η άσκηση, από την οποία μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε άνθρωπος χωρίς απαραίτητα να είναι αθλητικός τύπος! Στην πόλη μας, την Θεσσαλονίκη, το παραλιακό μέτωπο αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις για κάποιον που εργάζεται σε καθημερινή βάση και θέλει έστω και για μία ώρα να κάνει μια βολτίτσα ποδηλατώντας, προκειμένου να κρατήσει ενεργοποιημένο τον μεταβολισμό του, και να ενδυναμώσει όχι μόνο τα οστά αλλά και το ανοσοποιητικό του σύστημα!

Ο περιβαλλοντικός παράγοντας είναι επίσης πολύ σημαντικός. Όποιος χρησιμοποιεί το ποδήλατο δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και δεν δημιουργεί θόρυβο. Επιπλέον το ποδήλατο δεν εκπέμπει καθόλου διοξείδιο του άνθρακα μια και κινείται αποκλειστικά και μόνο με τη μυϊκή δύναμη. Βέβαια στην ζωή μας μπαίνουν με γοργούς ρυθμούς τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα τα οποία υπόσχονται ένα μέλλον με πολλές λύσεις και προεκτάσεις στις εναλλακτικές μετακινήσεις μας! Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να ξεφύγει κανείς κάνοντας μια γρήγορη απόδραση σε κάποιο κοντινό προορισμό, αποφεύγοντας τον συνωστισμό σε κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς καθώς και περιττά έξοδα που τυχόν προκύψουν από ενδεχόμενες εσωτερικές μεταφορές με κάποιο ταξί. Βέβαια αυτό το οποίο ακόμη δεν ακούσαμε είναι για το πού θα παρκάρουμε τα ποδήλατά μας, καθώς και για το πού θα μπορέσουμε να τα ασφαλίσουμε! Εδώ είμαστε όμως για να βοηθήσουμε όλοι μας και όχι για να κουνήσουμε επιδεικτικά το δάχτυλο, σε οποιαδήποτε προσπάθεια λάβει χώρα το επόμενο διάστημα!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Seat Leon. O νικητής του AUTOBEST 2021

cars

Τρόμος στο τιμόνι για οδηγό ηλεκτρικού αυτοκινήτου – Το όχημα τον «απήγαγε» και οδηγούσε ανεξέλεγκτο

cars

Hyundai. Γιορτάζει με τον σωστό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

cars

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Πάσχα στο χωριό με τέλη από 10 ευρώ

cars

Η Mercedes θα μειώσει τα coupe και cabriolet μοντέλα της.

cars

Η Hyundai φέρνει το ανανεωμένο Kona.

cars

FCA και Mopar συνεργάζονται για «καθαρό αέρα»

cars

Hyundai i20 1.0 T-GDi 100PS 48V DCT. Αλλαγμένο εκ βάθρων

cars

Αυτές είναι οι κάμερες σε λεωφορειολωρίδες στην Αθήνα – Τα στοιχεία που θα έχει το πρόστιμο

cars