CARSNEWS
NEW MODELS

Παγκόσμιο σοκ: Σε αρνητικές τιμές το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο!

Η κρίση στην αγορά του αμερικάνικου αργού πετρελαίου φθάνει σε επίπεδα που είχαν να φανούν από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς τα συμβόλαια για παραδόσεις Μαϊου που έληγαν μέχρι χθες Τρίτη, διαπραγματεύονταν έως και -37,6 δολάρια. Δηλαδή, ο παραγωγός πετρελαίου έπρεπε να πληρώσει ο ίδιος για να πουληθεί το πετρέλαιο που είχε εξορύξει.

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι ότι πλέον έχουν κορεσθεί οι χώροι αποθήκευσης πετρελαίου στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και οι παραγωγοί είναι έτοιμοι να πληρώσουν για να μην τους μείνει ο πετρέλαιο.

Οι τιμές για τις παραδόσεις Ιουνίου είναι και αυτές εξαιρετικά χαμηλές, στα 20,43 δολάρια το βαρέλι, και αναμένεται και αυτές να πέσουν αρκετά χαμηλά μέσα στις επόμενες ημέρες όσο διαρκεί το κλείσιμο της οικονομίας στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τα σύγχρονα δεδομένα, καθώς η τιμή του αμερικάνικου αργού σημείωσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αυτή την ασύλληπτη πτώση.

Όμως και η τιμή του Βrent, παρά την συμφωνία του OPEC για μείωση της παραγωγής σημείωσε και αυτή πτώση, φθάνοντας χθες στα 25,57 δολάρια το βαρέλι.

Οι προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομική ύφεση κάνουν λόγο για πτώση 3% ενώ τρομάζουν και οι προβλέψεις για την Κίνα που για πρώτη φορά προβλέπουν ύφεση στην πρόσφατη ιστορία της.

Η οικονομική κρίση φαίνεται να είναι βαθύτερη από εκείνη του 2008-2009 σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΝΤ, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για ύφεση μεγαλύτερη και από αυτή της δεκαετίας του 30. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μπλόκο από τους Γερμανούς στον αυτόματο πιλότο της Tesla!

cars

Πόσα αυτοκίνητα «πεθαίνουν» στο «No time to die» του James Bond; (Video)

cars

Εκτός Ευρώπης το Suzuki Jimny

cars

Η νέα Skoda Octavia RS θα έχει και plug-in υβριδική έκδοση 1.400 cc

cars

To Kia e-Soul Cargo είναι το πιο «πράσινο» και επαγγελματικό

cars

ACEA: Πιο σημαντική η ανανέωση του στόλου οχημάτων παρά το νέο πρότυπο Euro 7

cars

Χωρίς οροφή, χωρίς όριο: Η Bugatti W16 Mistral Roadster «πιάνει» 420 km/h

cars

Η BMW καθυστερεί το νέο Mini λόγω Brexit

cars

Διέρρευσε η ολοκαίνουργια BMW M4

cars