CARSNEWS
NEW MODELS

«Παγώνει» η εξέλιξη των κινητήρων της η Formula 1

Με την οικονομική θηλιά να σφίγγει καθημερινά ολοένα και πιο πολύ, FIA, Liberty Media και ομάδες της Formula 1 βρίσκονται σε καθημερινές επαφές, προκειμένου να χαράξουν μια κοινή στρατηγική ενόψει των δύσκολων μηνών που έπονται.

Φαίνεται πως η πρόταση του επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, για περαιτέρω αναβολή της εφαρμογής των νέων κανονισμών όχι από το 2022 αλλά από το 2023 βρίσκει ευήκοα ώτα, μιας και άπαντες βλέπουν την κρίση να συνεχίζεται και ένας δραστικός περιορισμός των εξόδων θα ήταν κομβικής σημασίας.

Επομένως όλα δείχνουν πως μπαίνουμε σε μια διαδικασία τριετίας, με τα μονοθέσια του 2020 –τα οποία ακόμα και έχουν δει τα… κόκκινα φώτα να σβήνουν- να παραμένουν στις πίστες σίγουρα και το 2021 κι ενδεχομένως και το 2022, με ελάχιστες τροποποιήσεις ώστε να εξοικονομηθούν πόροι.

Συνάμα η επόμενη σκέψη αφορά στο «πάγωμα» της εξέλιξης των κινητήρων για τα επόμενα αρκετά χρόνια, δίχως να προσδιορίζεται ακριβώς το χρονικό διάστημα ισχύος μιας τέτοιας απόφασης.

Η μη εξέλιξη των κινητήρων θα σημάνει για τις ομάδες πολύ μεγάλη εξοικονόμηση πόρων, προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ακραίες δυσκολίες που προδιαγράφονται για το εγγύς –και όχι μόνο- μέλλον.

Είναι πολύ σημαντικό, πάντως, πως τούτες τις δύσκολες ώρες υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των ομάδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Mercedes συμφώνησε να καταργηθεί από το 2021 το DAS, μολονότι κάτι τέτοιο δεν την… συμφέρει. Όπως και ότι η Ferrari δίχως δεύτερη κουβέντα είπε «ναι» στην μεταφορά της αλλαγής των κανονισμών από το 2021 στο 2022, μολονότι όσα είδαμε στη Βαρκελώνη έδειξαν πως η «σκουντερία» βρίσκεται πιο πίσω από τον ανταγωνισμό τη δεδομένη περίοδο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέο VW Golf GTI των 245 ίππων είναι εδώ!(video)

cars

To επόμενο Toyota Land Cruiser θα είναι υβριδικό

cars

H ψηφιακή αποκάλυψη της νέας Mercedes E-Class

cars

Για πρώτη φορά δίχως βρετανικό γκραν πρι!

cars

Ποιά αυτοκίνητα προτίμησαν οι Έλληνες για το 2019

cars

Όλα όσα συνέβησαν με το ελικόπτερο του Ogier! (upd)

cars

Ξεκίνησαν οι δοκιμές της επόμενης Mercedes GLC

cars

Έτσι θα είναι οι λιμουζίνες του μέλλοντος

cars

Pininfarina Batista: Στα άδυτα του ηλεκτροκίνητου hypercar των 1.900 ίππων (Video)

cars