CARSNEWS
NEW MODELS

Πιθανά πισωκίνητο και με έκδοση coupe, το επόμενο Mazda 6

Διεκδικώντας, πιθανότατα, μία θέση στη λίγκα των premium προτάσεων, το επόμενο Mazda 6 είναι πολύ πιθανό να βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα, με τον κινητήρα τοποθετημένο κατά το διαμήκη άξονα και την κίνηση να μεταδίδεται πίσω. Η ίδια, μάλιστα, πηγή, αναφέρει επίσης ότι θα πρέπει να περιμένουμε και ένα μεγαλύτερο, εξακύλινδρο σε σειρά, κινητήρα Skyactiv-X, με mild hybrid σύστημα 48-volt.

Το επόμενο Mazda 6 αναμένεται προς τα τέλη του 2022, οπότε έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, αν όμως όντως ισχύουν αυτά, τότε είναι ξεκάθαρη η στρατηγική της Ιαπωνικής εταιρίας να «χτυπήσει», στο μέτρο του δυνατού, τους κραταιούς Γερμανούς κατασκευαστές. Το εικονιζόμενο σχέδιο του Car and Driver δείχνει ότι έχει υιοθετήσει κάποια στοιχεία από το πρωτότυπο Vision Coupe, που παρουσιάστηκε παλαιότερα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο. Πρόκειται για ένα τετράθυρο όχημα, με ιδιαίτερα επιθετική μάσκα και αεροδυναμικές γραμμές, που εύκολα μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα.

Μιλώντας όμως για coupe αμαξώματα, παρά το μέγεθος του Mazda 6 οι φήμες λένε πως δεν είναι απίθανο να υπάρξει τελικά και μια δίπορτη coupe εκδοχή του. Αφενός υπάρχουν αντίστοιχες προτάσεις των BMW και Mercedes-Benz, με sedan και coupe αμαξώματα. Αφετέρου, εδώ και αρκετό καιρό η Ιαπωνική εταιρία δεν έχει στη γκάμα της κάτι ανάλογο. Το RX-8 έχει τελειώσει την παραγωγή του εδώ και χρόνια, ενώ ένα δυναμικό coupe θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερο κοινό, ενισχύοντας ταυτόχρονα το δυναμισμό και την εικόνα της φίρμας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποιους κινητήρες καταργεί η BMW;

cars

«Ο Verstappen υστερεί σε τεχνικό επίπεδο»

cars

Ολοκλήρωση για το Hyundai Veloster N με ένα πολύ έξυπνο κιβώτιο

cars

Πώς θα είναι η καινούργια Rolls-Royce Ghost;

cars

Θα δίνατε όνομα στο παιδί σας “Subaru” ή “Cadillac”;

cars

Καθυστερούν οι παραδόσεις της Ferrari SF90 Stradale (Video)

cars

Πυροβολώντας ένα σχεδόν αλεξίσφαιρο Tesla (Video)

cars

Mercedes-Benz S-Class 2021: Η πλήρης αποκάλυψη του εσωτερικού της γερμανικής ναυαρχίδας

cars

Το Mazda MX-5 Coupe είναι αυτό που πάντα ονειρευόμασταν

cars