CARSNEWS
NEW MODELS

Πιο κοντά στην Ευρώπη το προσιτό Coupe SUV της VW

Η πρόθεση της VW να προσθέσει στην γκάμα της ένα ακόμα SUV είναι γνωστή. Αυτό που ενδεχομένως να μην είναι γνωστό είναι o αστικός χαρακτήρας του νέου οχήματος ελευθέρου χρόνου των Γερμανών που ακούει στο όνομα Nivus και θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία του από τη Λατινική Αμερική.

Για την ακρίβεια το VW Nivus θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, η αρχική εκδοχή του οποίου έχει εξελιχθεί για τις αναπτυσσόμενες αγορές του πλανήτη. Προφανώς η έλευσή του στη γηραιά ήπειρο θα σημάνει την αναβάθμιση των προδιαγραφών του, είτε αυτές αφορούν τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας είτε τους κινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζεται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το χρονοδιάγραμμα των Γερμανών προβλέπει ότι το VW Nivus θα ξεκινήσει την πορεία του στην Ευρώπη μέσα στο 2021. Θα τοποθετηθεί δίπλα στο ήδη γνωστό T-Cross στο οποίο και θα βασίζεται ακολουθώντας παρόλα αυτά έναν διαφορετικό σχεδιαστικό προσανατολισμό.

H VW το περιγράφει ως «New Urban Coupe» αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Nivus θα υιοθετήσει έναν διαφορετικό, σαφέστατα πιο δυναμικό προφίλ, σε σχέση με το «συμβατικό» T-Cross.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρεμιέρα του VW Nivus στη Βραζιλία είναι προγραμματισμένη για τους προσεχείς μήνες με σκοπό να ξεκινήσει η διάθεση του αυτοκινήτου πριν το τέλος του πρώτο εξαμήνου. Όλα αυτά βέβαια καιρού και κορωνοϊού επιτρέποντος μιας και το σενάριο που θέλει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μεταθέτουν χρονικά το λανσάρισμα των προτάσεών της θα «φορεθεί» το αμέσως επόμενο διάστημα.    

Διαβάστε ακόμα:

To νέο VW Scirocco έρχεται από την… BMW  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πόσο κοστίζει η μετατροπή ενός Audi R8 V10 σε τέρας των 1.035 ίππων;

cars

Αυτό είναι το ελληνικό Lada Niva που έχει τρελάνει τον πλανήτη

cars

Πρεμιέρα για την Ηλεκτροκίνηση στις 24 Αυγούστου

cars

Το τεύχος Μαΐου του Car and Driver είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά!

cars

Τι λέει η ίδια η BMW για τη νέα της σχεδιαστική άποψη;

cars

Σκέφτηκε να σταματήσει ο Hamilton!

cars

Τα αποτελέσματα των virtual 24 ωρών του Le Mans

cars

Οδηγός «φόρτωσε» με 400.000 km ένα Honda Civic του 2022

cars

Επίσημα το νέο Subaru Levorg με άρωμα από WRX STi

cars