CARSNEWS
NEW MODELS

Πισωκίνητη και χωρίς οροφή η Lamborghini Huracan EVO των 610 ίππων

Αν αναρωτιόσασταν πώς μια Lamborghini μπορεί να γίνει πιο εντυπωσιακή απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα, τότε η μαγική «συνταγή» που ακολουθεί η Huracan ΕVO Spyder θα σας δώσει τις απαντήσεις.

Με τον δεδακύλινδρο κινητήρα των 5,2 λίτρων να προσφέρει άφθονη ισχύ και την απουσία σταθερής οροφής να ενισχύει την αίσθηση της ταχύτητας και της ελευθερίας, η Huracan EVO Spyder δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από όσα ήδη διαθέτει για να τραβήξει την προσοχή πάνω της.

Οι μηχανικοί της Lamborghini, ωστόσο, είχαν διαφορετική άποψη προχωρώντας στην εξέλιξη της  πισωκίνητης εκδοχής του αυτοκινήτου. Χωρίς τις εκπτώσεις που θα περίμενε κανείς σε επίπεδο ισχύος αλλά και χωρίς το δίχτυ ασφαλείας που κακά τα ψέματα προσφέρει η συμμετοχή και των τεσσάρων τροχών στην κίνηση ενός μεγαλοπρεπούς supercar.

Έτσι, λοιπόν, ο χειριστής του καλείται να δαμάσει τους 610 ίππους και τα 560 Nm ροπής του V10 κινητήρα, που καταλήγουν στον πίσω άξονα μέσω του ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Χάρη στη χρήση αλουμινίου και συνθετικών υλικών στο πλαίσιο και το αμάξωμα το βάρος της πισωκίνητης Lamborghini Huracan EVO αυξήθηκε μόλις κατά 80 κιλά σε σχέση με την κλειστή εκδοχή του αυτοκινήτου, γεγονός που επέτρεψε και στις επιδόσεις να διατηρηθούν στα ίδια περίπου επίπεδα.

Για του λόγου το αληθές, η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,5 δευτερόλεπτα, ήτοι δύο δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργά από αργά σε σχέση  με την κλειστή εκδοχή του αυτοκινήτου.

Αντιστοίχως, η μέγιστη ταχύτητα κίνησης φτάνει τα 324 χλμ./ώρα αντί των 325 χλμ./ώρα που θα δει κάποιος στο κοντέρ της ελαφρύτερης Lamborghini Huracan EVO.

Σε ό,τι αφορά στην υφασμάτινη οροφή, απαιτεί μόλις 17 δευτερόλεπτα για να αναδιπλωθεί, διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι και την ταχύτητα των 50 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ντριφτάροντας στο χιόνι με μία Lamborghini Huracan EVO

H τετράθυρη Lamborghini Huracan είναι το τέλειο άλλοθι

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πως αυτό το Tesla Model X… σηκώθηκε στον αέρα; (video)

cars

ΥΠΕΝ: 1 στα 3 οχήματα που θα πωλούνται το 2030 να είναι ηλεκτρικό!

cars

Το Mazda RX-9 σχεδιασμένο από τη… ΜcLaren!

cars

Για πόσα εκατομμύρια θα αλλάξει χέρια αυτή η Chevrolet Corvette L88 Convertible;

cars

Νέο Nissan Juke: Δοκιμάζουμε το δυναμικό crossover

cars

Η Pirelli παρουσιάζει λάστιχα με σύνδεση στο internet

cars

Το νέο Mitsubishi Space Star

cars

Έρευνα: Σε ποιες μάρκες άναψε περισσότερο το λαμπάκι του κινητήρα;

cars

Το σήμα της Citroen εξηλεκτρίζεται

cars