CARSNEWS
AUTONEWS

Πλήρως και αποκλειστικά ηλεκτρική η Bentley από το 2030!

Η δέσμευση όσον αφορά στην τεχνολογία του εξηλεκτρισμού αποτελεί μία πολύ τολμηρή πρακτική όταν μιλάμε για έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής αλλά είναι ακόμα πιο τολμηρή όταν μιλάμε για μία εταιρία σαν την Bentley. Υπάρχουν συγκεκριμένες προσδοκίες και πιο σημαντικά, συγκεκριμένες απαιτήσεις από ένα κοινό που ξέρει πάρα πολύ καλά τι θέλει και έχει τα χρήματα να το αποκτήσει. Έτσι, η απόφαση της Bentley να μεταμορφωθεί σε μία αμιγώς ηλεκτρική εταιρία από το 2030 και έπειτα, είναι αν μη τι άλλου παράτολμη ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της θα λανσαριστεί το 2025.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγγλική εταιρία έχει το πλεονέκτημα του να ανήκει στο Volkswagen Group. Πλεονέκτημα αναφορικά με την τεχνολογία και την τεχνογνωσία που απαιτείται για την ομαλή μετάβαση σε μία τόσο διαφορετική κατάσταση και κατεύθυνση. Γιατί είναι εξαιρετικά φιλόδοξο να ξεκινάς από το 0 το 2020, να λανσάρεις το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σου το 2025 και να θέλεις να γίνεις εντελώς ηλεκτρική μόλις 5 χρόνια αργότερα και χωρίς να γνωρίζεις απόλυτα σε αυτό το σημείο πώς θα εξελιχθεί η τεχνολογία.

Αυτή είναι μία θεμελιώδης αλλαγή για την βιομηχανία και θέλουμε να είμαστε μπροστά σε αυτή την αλλαγή. Δεν την φοβόμαστε. Μας εμπνέει. Το πιο σημαντικό είναι να μην κάνουμε απλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα – πρέπει να κάνουμε Bentleys. Πρέπει να πάρουμε το DNA από 100 χρόνια Bentley και να το βάλουμε σε ένα σύγχρονο πλαίσιο.

Δήλωσε ο επικεφαλής της μάρκας, Adrian Hallmark. Μέχρι να φτάσουμε στο 2030 όμως, έχουμε πολύ μέλλον. Περιμένουμε από την Bentley να λανσάρει δύο νέα plug-in υβριδικά εντός του 2021 ως το πρώτο βήμα προς τον στόχο της να προσφέρει μονάχα plug-in υβριδικά ή ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026. Το 2025 δε, αναμένεται το πρώτο EV της εταιρίας που αν αληθεύουν οι φήμες, θα πάρει την μορφή ενός υπερυψωμένου sedan και θα βασίζεται σε μία εντελώς νέα αρχιτεκτονική. Από εκεί και πέρα, θα εστιάσει στα αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι να σταματήσει να προσφέρει οτιδήποτε άλλο μέχρι το 2030. Η πρόγευση για το ηλεκτρικό μέλλον της Bentley πάντως ήταν άκρως εντυπωσιακή με το EXP 100 GT concept των 800-1350 ίππων (αναλόγως έκδοσης) που είδαμε πέρυσι.

The post Πλήρως και αποκλειστικά ηλεκτρική η Bentley από το 2030! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Audi A6 και A7 με νέες εκδόσεις εξοπλισμού

cars

Πρόδρομος Καθηνιώτης: Εγώ το τραγούδι δεν το άφησα ποτέ, ήθελα απλώς το φυτίλι για να ξαναπάρω φωτιά

cars

Nissan GT-R NISMO Special Edition. Ειδικό και απολαυστικό

cars

Nissan Navara N-Guard. Με νέα εικόνα

cars

Hyundai Elantra N. Σπορ σεντάν 280 ίππων με πολύ… τσαμπουκά!

cars

Toyota: Τα BEV δεν είναι η μοναδική λύση.

cars

Cupra – Ψηφιακή τεχνολογία για τα νέα της ηλεκτρικά

cars

Την Τρίτη 26 Μαρτίου θα κατατεθεί από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης – Τι προβλέπει το Σύνταγμα

cars

Nissan Sentra. Παρουσιάζεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες

cars