CARSNEWS
NEW MODELS

Ποια είναι τα μοντέλα που θα θυσιάσει η Mercedes;

Και οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν πως για να συνεχίσει η υγιής λειτουργία της Daimler τελικά θα χρειαστούν περισσότερες μειώσεις του εργατικού δυναμικού ώστε να μειωθούν περαιτέρω τα λειτουργικά έξοδα και οι οικονομικές απώλειες. Οι οποίες οφείλονται ως ένα βαθμό στην πανδημία του κοροναϊού αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην μετάβαση προς τη νέα κινητικότητα.

Πριν από μερικές μέρες ο CEO της Daimler, Ola Kallenius, είχε προειδοποιήσει πως τα αρχικά μέτρα δεν θα είναι αρκετά ώστε να μπει ο όμιλος σε σωστή τροχιά και πως θα πρέπει να υπάρξουν γενναίες μεταρρυθμίσεις.

Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η Daimler ανακοίνωσε μια απώλεια της τάξη του κάτι παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Έτσι, η Mercedes θα προσανατολιστεί στην περικοπή ορισμένων μοντέλων της δίνοντας προτεραιότητα στα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Με την παράλληλη κατάργηση μοντέλων με συμβατικούς κινητήρες (όπως η SLK, η SL, η X-Class “κόπηκε”, συρρίκνωση της γκάμας των C- E- και S-Class κ.α.) η Mercedes θα μπορέσει να πετύχει μείωση του κόστους παραγωγής και παράλληλα να κατεβάσει το μέσο όρο CO2 λανσάροντας λιγότερο ρυπογόνα και περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πάρε θέση: Γιατί Mitsubishi και Subaru έχασαν τη λάμψη τους;

cars

Το νέο Ford Fiesta στην Ελλάδα. Τιμές και εξοπλισμός

cars

Ο αμήχανος Raikkonen σε διαφημιστικό της Alfa Romeo (Video)

cars

To καυτό Ford Puma ST στην πράσινη κόλαση του Nurburgring (Video)

cars

Mercedes: Με τα σήματα του FTX στη Βραζιλία παρά την κατάρρευση του χορηγού

cars

Από 14.180 ευρώ το υγραεριοκίνητο Dacia Duster LPG

cars

Πόσο καύσιμο μπορείς να κερδίσεις από τις ζάντες;

cars

Πως σχεδίασα… το Fiat 500! (βίντεο)

cars

Το νέο SUV της Geely «φιλτράρει» και τον κορονοϊό

cars