CARSNEWS
NEW MODELS

Ποια θα είναι η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία;

Κάποτε η General Motors ήταν μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο. Μαζί με τις συμμαχίες της και η Ford. Αυτό το κάποτε δεν ήταν πριν από έναν… αιώνα αλλά στις αρχές της χιλιετίας που διανύουμε. Έκτοτε η Toyota πήρε πολύ τα πάνω της με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να καταποντίζεται μέσα στην κρίση. Και τα τελευταία χρόνια τον μεγαλύτερο όγκο των πωλήσεων σημειώνει το VW Group.

Σταθερά πίσω του η αξιοθαύμαστη Toyota που έχει τεράστια απήχηση σε όλη την υδρόγειο και σε αντίθεση με τα πιο ευρωπαϊκά σήματα του γερμανικού ομίλου. Όπως θα δείτε στο παρακάτω σχεδιάγραμμα του Bloomberg η Renault – Nissan – Mitsubishi βρίσκονται στο βάθρο με την 4η θέση να ανήκει στο deal της χρονιάς και εκτοπίζοντας την GM πιο πίσω.

Το deal της χρονιάς δεν είναι άλλο από την συγχώνευση του ομίλου FCA με την PSA, η οποία έχει ανακοινωθεί και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πέσουν και οι επίσημες υπογραφές της συμφωνίας. Μάλιστα το σχήμα αυτό θα δημιουργήσει στην Ευρώπη την 2η μεγαλύτερη δύναμη στο χώρο του αυτοκινήτου και πίσω από το Volkswagen Group.

Σύμφωνα με το πλάνο, στη νέα εταιρεία που θα εδρεύει στην Ολλανδία, θα είναι επικεφαλής ο CEO του PSA, Carlos Tavares, ενώ ο πρόεδρος της FCA, John Elkann, θα διατηρήσει τον ρόλο του προέδρου. Χτες το απόγευμα οι μετοχές της FCA σημείωσαν άνοδο 2,7% στα 13,33 ευρώ στο Μιλάνο, δίνοντας στην FCA αγοραία αξία 20,7 δισ. ευρώ. Της PSA αυξήθηκε κατά 2,8%, φθάνοντας στα 21,51 ευρώ στο Παρίσι, με αξία αγοράς 19,5 δισ. ευρώ.

Related Articles

«Καμπανάκι» της Greenpeace για τη μετάβαση στον ηλεκτρισμό – Τι απαντά η Volkswagen

cars

Maserati MC20, η αντικαταστάτρια της MC12 (Video)

cars

Η συντήρηση της μπαταρίας του αυτοκινήτου στην εποχή της καραντίνας

cars

Ξαφνιάζει η ρετρό εκδοχή του VW Golf GTI

cars

Volkswagen e-Performance Golf R: To Golf έτοιμο να μπει στην πρίζα!

cars

To VW Golf εξηλεκτρίζεται με πέντε υβριδικές εκδόσεις

cars

Με 847 άτομα στελεχώνεται το Αυτόνομο Τμήμα Ηλεκτροκίνησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

cars

To Tesla Model 3 κατατροπώνει μια McLaren F1 (Video)

cars

Θα αγοράζατε ένα… αγροτικό Land Rover Defender;

cars