CARSNEWS
AUTONEWS

Ποια Performante; Η νέα Huracan STO είναι η κορυφαία Huracan!

Υπήρχε μία εποχή που η κορυφαία Lamborghini Huracan που μπορούσε να αγοράσει κάποιος, ήταν η Performante ή η Spyder αδερφή της φυσικά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς πέραν από έναν ατμοσφαιρικό V10 με χωρητικότητα 5,2 λίτρων ο οποίος παράγει 640 ίππους και 600 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και ένα σύστημα τετρακίνησης Haldex και έχει να κινήσει μόλις 1.382 κιλά υποβοηθούμενος από προηγμένη αεροδυναμική και διάφορες αναβαθμίσεις σχεδόν σε όλους τους τομείς; Μέχρι σήμερα δεν ήξερα αλλά η Lamborghini είχε μία ιδέα και γι’ αυτό εξέλιξε και τώρα λανσάρει την Huracan STO – όπου το “STO” σημαίνει Super Trofeo Omologata γιατί η συγκεκριμένη Huracan είναι επί της ουσίας ένα αγωνιστικό για τον δρόμο. Κυριολεκτικά.

Ο ατμοσφαιρικός V10 των 5,2 λίτρων έχει διατηρήσει την θέση του στην πλάτη των επιβατών και παράγει, όπως και στην Performante, 640 ίππους αλλά η ροπή έχει μειωθεί στα 565 Nm για… κάποιον λόγο. Έτσι, η αναλογία κιλών ανά ίππο έχει μειωθεί στο 2,09 και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η STO έχει υποστεί δίαιτα, με αποτέλεσμα το βάρος της να έχει μειωθεί κατά 43 κιλά σε σύγκριση με την ήδη ελαφρύτερη Performante. Τα οφέλη προέρχονται κατά κύριο λόγο από την αφαίρεση του συστήματος τετρακίνησης αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι το 75% του αμαξώματος κατασκευάζεται από ανθρακονήματα και για τις ζάντες χρησιμοποιείται ένα κράμα μαγνησίου ενώ ακόμα και το παρμπρίζ είναι 20% ελαφρύτερο. Τα νούμερα της Huracan STO κόβουν την ανάσα: τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε 3,0 δευτερόλεπτα, για τα 200 km/h χρειάζονται 9,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι 310 km/h.

Όπως σε όλα (σχεδόν) τα αγωνιστικά όμως, οι δυνατότητες της Huracan STO δεν περιορίζονται στα απόλυτα νούμερα και βασικά, δεν περιορίζονται στην ευθεία. Οι μηχανικοί της ιταλικής εταιρίας πέρασαν πολύ χρόνο με το αμάξωμα στην αεροδυναμική σήραγγα και το αποτέλεσμα της δουλειάς στην αεροδυναμική είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Από τους νέους αεραγωγούς στο καπό, στον νέο εμπρός προφυλακτήρα και από τον ανασχεδιασμένο διαχύτη, το νέο πάτωμα και την γιγαντιαία, ρυθμιζόμενη αεροτομή, η “STO” φωνάζει ότι βγήκε από την πίστα για να βάλει φωτιά στον δρόμο. Στις προσθήκες, αξίζει να αναφέρουμε και το εντυπωσιακό air-scoop στην οροφή αλλά πιο σημαντικά είναι για άλλη μία φορά τα νούμερα: η Huracan STO έχει 37% καλύτερη ροή αέρα και παράγει 53% περισσότερη downforce από την Performante και η πλάκα είναι ότι ακόμα δεν τελειώσαμε.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η νέα έκδοση επωφελείται από μεγαλύτερα μετατρόχια, πιο σφιχτή ανάρτηση, νέες αντιστρεπτικές ράβδους και το σύστημα MagneRide 2.0 που προσφέρει διαφορετικές ρυθμίσεις ανάλογα με την χρήση του μοντέλου – πιο μαλακές για τον δρόμο και “απόλυτες” για την πίστα. Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης CCM-R της Brembo με τεχνολογία που προέρχεται από την F1 ενώ το σύστημα διεύθυνσης είναι ακόμα πιο άμεσο ώστε να εκμεταλλευτεί τις δύο διαθέσιμες γόμες για τα Bridgestone Potenza – η μία είναι μαλακή για την επίτευξη του ταχύτερου δυνατού χρόνου σε ελεγχόμενο περιβάλλον και η άλλη προσανατολίζεται περισσότερο για τους δημόσιους δρόμου. Τέλος, να σημειώσουμε ότι στην Huracan STO έχει διατηρηθεί το σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης ενώ υπάρχουν και νέα modes οδήγησης όπως το “Trofeo” που βελτιστοποιεί τις ρυθμίσεις για επίθεση σε πίστες και το “Pioggia” που προτείνεται όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές. Κι όλα αυτά, για την… τιμή των €249.412 προ φόρων στην Ευρώπη.

The post Ποια Performante; Η νέα Huracan STO είναι η κορυφαία Huracan! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σόου Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία – Με κραυγές «Ρωσία!» «Ρωσία!» τον υποδέχτηκε το συγκεντρωμένο πλήθος

cars

Έδωσε 4.500 ευρώ για μεταμόσχευση φρυδιών – Ξύρισε το κεφάλι της για να πάρει τρίχες

cars

Η Subaru επιβεβαιώνει το φθινοπωρινό ντεμπούτο του νέου BRZ!

cars

Αυτοί είναι οι διεκδικητές του τίτλου του ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020!

cars

Ford. Yψηλή τεχνολογία και συνδεσιμότητα στον βασικό εξοπλισμό των επαγγελματικών της  

cars

Suzuki Jimny, Jeep Wrangler και ένα Bulldog σε μία περίεργη μονομαχία!

cars

Η Ελληνική αστυνομία ενισχύεται με Nissan Qashqai

cars

Porsche: Ανοιχτό το ενδεχόμενο της αναβίωσης της 914.

cars

Ζαχάροβα: Το σχέδιο της ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι κλοπή

cars