CARSNEWS
F1 & RACES

Ποιες ομάδες «μπλόκαραν» την ιδέα για αντεστραμμένα grid;

Μία από τις προτεινόμενες αλλαγές ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2020 αφορούσε αγώνες sprint με αντεστραμμένο grid!

Μία ιδέα της Liberty Media και του αγωνιστικού διευθυντή του σπορ, Ross Brawn, σύμφωνα με την οποία τα Σάββατα θα πραγματοποιούνταν σύντομοι αγώνες, με τους οδηγούς να εκκινούν με σειρά αντίστροφη της βαθμολογικής τους θέσης. Και από τους αγώνες αυτούς θα προέκυπτε το grid του κανονικού αγώνα της Κυριακής.

Δοκιμαστικά, θα εφαρμοζόταν σε τρεις αγώνες του 2020: τα Grand Prix Γαλλίας, Βελγίου και Ρωσίας. Ώστε να αξιολογηθεί και ενδεχομένως να γίνει σταθερό κομμάτι του αγωνιστικού τριημέρου από το 2021.

Η ιδέα αυτή είχε ως σύμμαχο την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού και παρότι αρχικά φαινόταν πως θα έπαιρνε το πράσινο φως κι από τις ομάδες, τελικά δεν υπήρξε η απαιτούμενη βάσει κανονισμού ομοφωνία.

«Είναι πολύ στενάχωρο που δεν είχαμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε αυτή την αλλαγή. Κι αυτό είναι ένα κλασικό πρόβλημα της Formula 1. Το σύστημα διακυβέρνησης του σπορ απαιτεί ομοφωνία για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε αλλαγή για την επόμενη σεζόν. Αρχικά οι ομάδες είχαν πει ότι συμφωνούν αλλά τελικά, στην τελευταία συνάντηση, την τελευταία στιγμή δύο ομάδες τέθηκαν ενάντια στην ιδέα», είπε ο Brawn στο Sky F1.

Παρότι ο Βρετανός δεν κατανόμασε τις ομάδες αυτές, η μία είναι η πρωταθλήτρια Mercedes. Το παραδέχθηκε ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γερμανικής εταιρείας, Toto Wolff.

«Πήρα αυτή την απόφαση γιατί θεωρώ πως έχουμε την ευθύνη να διατηρήσουμε το DNA της F1. Έμοιαζε λάθος, στον τελικό των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν βάζεις τον Usain Bolt να εκκινεί πέντε μέτρα πίσω από τους υπόλοιπους για να κάνεις τη μάχη πιο ενδιαφέρουσα», είπε ο Αυστριακός.

--

Related Articles

Formula 1: Η McLaren σταματά την εξέλιξη του εφετινού μονοθεσίου – «Η MCL60 δεν θα μπει στη νέα αεροσήραγγα»

cars

Οι Νόρις και Πιάστρι σε μια μάχη όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί (vid)

cars

Formula 1: Οι άνθρωποι της Red Bull έσπασαν το τρόπαιο του Grand Prix την ώρα που πανηγύριζαν

cars

Επίσημο: Με κινητήρες Mercedes από το 2021 η McLaren

cars

O Briatore απέρριψε δύο φορές τη Ferrari

cars

F1 News: Oscar Piastri Reveals New Helmet For Australian GP Home Race

cars

Formula 1: Επίδειξη δύναμης Μαξ Φερστάπεν και… ψάξτε τον δεύτερο και το 2024!

cars

H Aston Martin επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με τη Racing Point

cars

Η F1 προσπαθεί να ξεφορτωθεί την Andretti

cars