CARSNEWS
NEW MODELS

Ποιοι κατασκευαστές “πάτωσαν” σε έρευνα αξιοπιστίας;

Μια νέα έρευνα αξιοπιστίας της J.D. Power στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, όχι μόνο για την αξιοπιστία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Tesla αλλά και για τις προτάσεις premium κατασκευαστών της γηραιάς ηπείρου.

Σε κάθε περίπτωση, αρνητικός πρωταγωνιστής της έρευνα που πραγματοποίησε η J.D. Power ήταν η καλιφορνέζικη φίρμα της οποίας ηγείται ο Elon Musk.

H πολυδιαφημισμένη Tesla βρέθηκε στον… πάτο της σχετικής κατάταξης, με τον αριθμό προβλημάτων ανά 100 αυτοκίνητα να φτάνει τον εξωπραγματικό αριθμό των 250.

Επί της ουσίας, στην έρευνα της J.D. Power αποτυπώνονται τα προβλήματα ποιότητας που βασανίζουν την αμερικανική φίρμα όλα αυτά τα χρόνια και τα οποία εντάθηκαν στην προσπάθειά της να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής.

Προβλήματα που δεν σχετίζονται μόνον με τα μηχανικά ή τα ηλεκτρονικά μέρη των μοντέλων της Tesla αλλά επεκτείνονται και στο φινίρισμα των επιφανειών του αμαξώματος και του θαλάμου των επιβατών.

Δεν είναι όμως μόνον η Tesla η οποία απέτυχε να πείσει με την ποιότητα των προτάσεών της του ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που την εμπιστεύθηκαν.

Στην προτελευταία θέση της κατάταξης βρέθηκε η Land Rover με 228 καταγεγραμμένα προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, ενώ ακολουθούν δύο ακόμα premium αυτοκινητοβιομηχανίες της γηραιάς ηπείρου. Η Audi με 225 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα και η Volvo με 210 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος των κατασκευαστών είναι τα 166 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, ενώ ως οι πλέον αξιόπιστες φίρμες αναδείχθηκαν η KIA και η Dodge.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To πρώτο αυτοκίνητο της Sony βγήκε στους δρόμους (Video)

cars

Η νέα Μercedes AMG A45 συντρίβει την BMW M2 και το Audi RS3 (Video)

cars

Ελλάδα ακούς; Δείτε πόσο κοστίζει το λίτρο της αμόλυβδης στις ΗΠΑ

cars

To θρυλικό Opel Manta γίνεται 50 ετών

cars

Καλοκαιρινές προσφορές από την Peugeot

cars

Vettel: «Δε μετανιώνω τίποτα, χαρούμενος και περήφανος που δούλεψα με την Aston Martin»

cars

Το νέο Toyota Yaris Cross απέναντι στον ανταγωνισμό

cars

Πρεμιέρα για την πρώτη υβριδική Maserati στο Πεκίνο

cars

Η Hertz κήρυξε πτώχευση λόγω κορωνοϊού

cars