CARSNEWS
NEW MODELS

Ποιο είναι το νέο ρεκόρ που πέτυχε το Honda Civic Type R;

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε το ταχύτερο προσθιοκίνητο Honda παραγωγής να ανακτά ένα ρεκόρ από τον βασικό του αντίπαλο: το Renault Megane RS Trophy-R. Και το νέο ρεκόρ γύρου έγινε στην πίστα της Suzuka την οποία οι Ιάπωνες προφανώς και γνωρίζουν καλύτερα από το καθένα.

Ο νέος χρόνος του Honda Civic Type R Limited Edition ήταν στα 2 λεπτά και 23,9 δευτερόλεπτα και είναι περίπου ενάμιση δευτερόλεπτο ταχύτερος από του Renault.

Η πίστα της Suzuka έχει μήκος 5,8 km με πολύ γρήγορες στροφές και μια ευθεία στα 1,2 km. Το μεγάλο πλεονέκτημα της ειδικής έκδοσης του Type R αφορά σε αρκετά εξαρτήματα με μικρότερο βάρος, στην βελτίωση της ανάρτησης και του τιμονιού και σε πολλές άλλες βελτιώσεις.

Τεχνικά η Honda έχει σημειώσει την συγκεκριμένη επίδοση με μια πολύ ειδική πρωτότυπη έκδοση η οποία είναι η πιο extreme στην γκάμα του Type-R και θα υπάρξει σε μόλις 100 αυτοκίνητα. Βέβαια το ίδιο ισχύει και για το Trophy-R με εξίσου περιορισμένη παραγωγή.

Υπενθυμίζεται πως το Honda Civic Type R Limited Edition εξακολουθεί να αποδίδει 320 PS στις 6.500 rpm και 400 Nm στις 2.500-4.500 rpm. Όσο για την επιτάχυνση για τα πρώτα 100 km/h αυτά δεν ξεπερνούν τα 5,7 sec.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η καταστροφική κατάληξη ενός Nissan GT-R 3.300 ίππων (Video)

cars

Quiz: Μπορεί να είναι ο Vettel αντικαταστάτης του Hamilton;

cars

Hispano Suiza Carmen Boulogne

cars

Η Land Rover μένει σπίτι με το νέο Defender και “τρέχει” διαγωνισμό

cars

Έτσι θα είναι η νέα BMW 2 Active Tourer

cars

Η θρυλική Cadillac των Ghostbusters επιστρέφει (Video)

cars

Έρχονται τα ηλεκτρικά Volkswagen GTX!

cars

F1: Ξεκινά η σεζόν από το… Μπαχρέιν (video)!

cars

Ένα Audi RS Q8 με 1.000 άλογα!

cars