CARSNEWS
NEW MODELS

Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο διεκδικεί το ρεκόρ σε ταχύτητα φόρτισης;

Εάν δεν έχετε ακούσει το όνομα Lucid (παρότι έχουμε ξαναγράψει για αυτή) δεν σας κατηγορούμε. Πρόκειται για μία μικρή αμερικάνικη εταιρία, με έδρα στην Καλιφόρνια, η οποία στις 9 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει το νέο της δημιούργημα με την ονομασία Air. Αυτό, παρότι δεν έχει αποκαλυφθεί πλήρως, καταφέρνει να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του. Πριν από μερικές ημέρες γράφαμε για την εντυπωσιακή αυτονομία του, των 832 χιλιομέτρων, ενώ τώρα επανερχόμαστε με την ταχύτητα φόρτισης.

Όπως αναφέρει και ο κατασκευαστής, η ηλεκτρική αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου, 900V, σε συνδυασμό με τα προηγμένα κελιά ιόντων λιθίου του συσσωρευτή και με το εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης θερμότητας, επιτρέπουν τη φόρτιση σε παροχές μέχρι 350 kW. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε λεπτό που βρίσκεται συνδεδεμένο στην παροχή, μπορεί να κερδίζει 32 χιλιόμετρα αυτονομίας (482 km σε μόλις 20 λεπτά)!

Επιπροσθέτως, η Lucid προσφέρει στους χρήστες τους δικούς της ταχυφορτιστές για οικιακή χρήση, δίνοντας τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης. Σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, για παράδειγμα, όπου το ρεύμα είναι ακριβό, αντί να τραβάει το σπίτι από το δίκτυο, τραβάει από το αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρει και ο Eric Bach, αντιπρόεδρος της Lucid Motors σε δήλωσή του, «σχεδιάσαμε κάθε πτυχή του Lucid Air και της in-house πλατφόρμας του έτσι ώστε να είναι υπερ-αποδοτική -από το σύστημα μετάδοσης κίνησης έως την αεροδυναμική- και έχουμε θέσει πολλά νέα στάνταρ μέσω αυτών των προσπαθειών, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης αυτονομίας για EV, με εκτιμώμενη αυτονομία κατά την EPA, 517 μίλια. Με την ηλεκτρική αρχιτεκτονική εξαιρετικά υψηλής τάσης 900V και το κατάλληλο Wunderbox, έχουμε αυξήσει σημαντικά την ταχύτητα ενέργειας που εισέρχεται, αλλά και εξάγεται από το όχημα, παρέχοντας το ταχύτερα φορτιζόμενο EV στον κόσμο, γεμάτο με future-ready δυνατότητες φόρτισης»

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To νέο Citroen C4 είναι γεγονός

cars

Στην Ελλάδα το νέο Renault Captur. Αναλυτικά οι τιμές των εκδόσεων βενζίνης και diesel

cars

Formula 1: Πανέτοιμος για το Μουτζέλο ο Leclerc

cars

Οι ιδιοκτήτες της Range Rover φέρνουν το αυτοκίνητο των 10.000 ευρώ

cars

Επιβεβαίωση Car and Driver: Ο Hulkenberg στη Haas το 2023

cars

Η BMW αποκαλύπτει το μέλλον της υδρογονοκίνησης

cars

Στους 300 ίππους το νέο Renault Megane R.S.

cars

Πώς λειτουργεί ο διακόπτης Manettino στο τιμόνι των Ferrari

cars

Οι αστρονομικές απαιτήσεις του Hamilton για ένα νέο συμβόλαιο

cars