CARSNEWS
NEW MODELS

Πολύ σκληρός για να πεθάνει: Ο diesel της VW επανέρχεται στο προσκήνιο (Video)

Αν και ο κινητήρας TDI λίγο έλειψε να αποτελέσει την ταφόπλακα της VW (και βέβαια οδήγησε στην μάλλον βιαστική πορεία προς την ηλεκτροκίνηση), φαίνεται ότι δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα. Το dieselgate είναι παρελθόν, και οι χαμηλές εκπομπές CO2 ενός diesel χρειάζονται όσο τίποτα άλλο σε μία μάρκα για να γλιτώσει τα πρόστιμα της ΕΕ.

Η νέα γενιά κινητήρων της VW, με πρώτο αυτόν με την ονομασία ΕΑ 288 ΕVO παρουσιάζει μία νέα τεχνολογία την οποία η εταιρία ονομάζει Twin-Dosign. Πρόκειται για ένα πολύ εξελιγμένο και αρκετά μελετημένο σύστημα, το οποίο διαθέτει πλέον δύο καταλύτες στους οποίους ψεκάζεται Ad Blue ανεξάρτητα στον κάθε ένα, έτσι ώστε να μειωθούν οι εκπομπές NOx στο ελάχιστο.

Οι δύο αυτοί καταλύτες, λειτουργούν παράλληλα (και σε συνδυασμό με τα φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων), και έχει ο καθένας διαφορετική θέση ώστε να βρίσκεται στην κατάλληλη θερμοκρασία για να αποδίδει τα μέγιστα ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης του αυτοκινήτου.

Η VW υπόσχεται ότι χάρη σ’ αυτή τη νέα τεχνολογία οι εκπομπές NOx είναι δραματικά μειωμένες έως και 80%, και πλέον ο κινητήρας αυτός περνάει πολύ εύκολα ακόμα και τις προδιαγραφές Εuro 6d. Ενώ παράλληλα διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά ενός πετρελαιοκινητήρα, όπως το τράβηγμα από χαμηλά και την οικονομία σε καύσιμο 

Η VW ετοίμασε ένα πολύ κατατοπιστικό video για όσους θέλουν απλά και κατανοητά να δουν την λειτουργία του συστήματος. Και όπως όλα δείχνουν οι εταιριες, ακόμα και η VW, χρειάζονται τους μικρούς diesel, καθώς έχουν ακόμα πολλά να προσφέρουν και η ηλεκτροκίνηση σε ευρεία κλίμακα μάλλον θα πάρει λίγο παραπάνω από ότι προβλεπόταν.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To Peugeot 208 είναι το “Car Of The Year 2020” (Video)

cars

H Audi θέλει να περάσει στην αντεπίθεση

cars

Πρώτη επαφή με τη νέα BMW X2

cars

Το Land Rover Defender θα αποκτήσει και κορυφαία οκτακύλινδρη έκδοση

cars

VW Tiguan 2020: Πολύ σκληρό για να πεθάνει

cars

Απίστευτο! Ληστές αφαιρούν τροχό αυτοκινήτου σε λιγότερο από ένα λεπτό (video)

cars

Το μέλλον των μπαταριών αυτοκινήτων, κατά τη Mercedes-Benz

cars

Αυτή η Ferrari έσπασε το ρεκόρ διαδικτυακών δημοπρασιών

cars

Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια της Citroen GS

cars