CARSNEWS
NEW MODELS

Πράσινο φως για το Mini Boot της Scuderia Cameron Glickenhaus

Για το συγκεκριμένο είχαμε γράψει και μερικές εβδομάδες πριν, όταν είχε μόλις παρουσιαστεί η πρώτη του φωτογραφία, με την εταιρία να απευθύνεται στα social media ρωτώντας το κοινό της για το αν αξίζει ή όχι κάτι τέτοιο. Από ότι φαίνεται, εκείνη η ιδιότυπη ψηφοφορία μάζεψε αρκετά θετικά σχόλια, οπότε η Scuderia Cameron Glickenhaus αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή του Mini Boot.

Ακολουθώντας τη λογική των κιτ, το εν λόγω μοντέλο δεν θα πωλείται ολοκληρωμένο αλλά μόνο σε μέρη, τα οποία θα πρέπει να συναρμολογήσει ο αγοραστής. Ένα όμορφο DIY (φτιάξε το μόνος σου) πακέτο, για όσους έχουν μεράκι και χρόνο. Μάλιστα δεν θα διαθέτει ούτε κινητήρα. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να φέρει ένα αρκετά εμπορικό σύνολο, τον 2.2 EcoTec της GM με κιβώτιο Sadev, αυτά όμως θα πρέπει να τα προμηθευτεί ο ιδιοκτήτης του έξτρα.

Η συνολική ισχύς του συγκεκριμένου κινητήρα αγγίζει τους 145 ίππους, ενώ η ροπή τα 210 Nm. Για ένα μοντέλο με την υπογραφή της Scuderia Cameron Glickenhaus τα νούμερα αυτά δεν δείχνουν πολλά, σκεφτείτε όμως ότι μιλάμε για ένα όχημα με συνολικό βάρος μόλις 635 κιλών, που δεν σκοπεύει να κινείται στην πίστα. Αντιθέτως, θα πληροί τις προδιαγραφές του Baja 1000 ώστε να μπορεί να λαμβάνει μέρος σε ανάλογους αγώνες.

Αναφορικά με την κίνηση, δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες πληροφορίες, από τις φήμες όμως φαίνεται ότι η βασική έκδοση του Mini Boot θα είναι πισωκίνητη, με την τετρακίνηση να προσφέρεται με έξτρα κόστος. Αντίστοιχα και το κόστος αποτελεί αυτή τη στιγμή ερωτηματικό. Η όλη λογική, όμως, του κιτ, καθώς και η επιλογή να υπάρχουν διαφορετικές διαμορφώσεις, μπορούν να εξασφαλίσουν μία λογική τιμή, για όσους ενδιαφέρονται.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Audi RS Q8 έχει μεγάλο σουξέ μεταξύ των βελτιωτών

cars

Black Friday στη Subaru – Δωρεάν Τεχνικός Έλεγχος και 20% έκπτωση σε ανταλλακτικά και εργασία

cars

Zeekr 009: Το πολυτελές ηλεκτρικό van με τη μεγάλη ισχύ και την τεράστια αυτονομία

cars

Φωτεινή επιγραφή με αστέρια θα έχει το ταμπλό της νέας Rolls Royce Ghost

cars

Η Volvo ανακαλεί 750.000 αυτοκίνητα για πρόβλημα στο σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος

cars

Ένα σπέσιαλ Audi RSQ8 με 740 PS για τα 120 χρόνια της ABT

cars

Οδηγούμε τη νέα BMW X2 στην Πορτογαλία

cars

Ντριφτάροντας με το ηλεκτροκίνητο Rivian RT1 (Video)

cars

«Σκοτώνει» η νέα Aston Martin DB12!

cars