CARSNEWS
NEW MODELS

Πρεμιέρα για τα Mercedes τρακτέρ. Πριν από 40 χρόνια

Πέρα από τα επιβατικά της μοντέλα η Mercedes δεν είναι γνωστή μόνο για τα φορτηγά και τα λεωφορεία της αλλά στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε και για τα τρακτέρ της. Η σειρά MB-trac 1800 παρουσιάστηκε στο Ανόβερο το καλοκαίρι του 1990, ενώ μια δεκαετία νωρίτερα είχε κάνει την εμφάνισή της η MB-trac 1500.  

Η πρώτη σειρά είχε ισχύ 180 PS και βασιζόταν στο MB-trac 1600 turbo με ισχύ 156 PS. Η ισχυρότερη κορυφαία εκδοχή ήταν ο επίλογος για την δραστηριοποίηση της γερμανικής εταιρίας στο χώρο των τρακτέρ. Ο κινητήρας της ήταν ένα εξακύλινδρος των 6,0 lt της σειράς ΟΜ 366 και συνδύαζε ένα intercooler.

Το MB-trac 1500 που είχε παρουσιαστεί νωρίτερα είχε έναν εξακύλινδρο OM 352 με 150 PS. Και τα δύο τρακτέρ ανήκαν στην κατηγορία των heavy-duty αφού υπήρχαν και μικρότερα μοντέλα όπως το MB-trac 700.

Το σημαντικό είναι πως εκείνη την εποχή τα τρακτέρ της Mercedes συμπλήρωναν την παρουσία του Unimog. Από τους αγρούς μέχρι τα δάση. Τo τελευταίο τρακτέρ που κατασκευάστηκε ήταν το Δεκέμβριο του 1991, το 190 MB-trac 1800 σε μια Black Edition και αποτελεί ένα από τα εκθέματα του μουσείο Unimog στη πόλη Gaggenau.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τελικός SUV League: Θα μπορέσει η βρετανική DBX να νικήσει την ιταλική Urus;

cars

Ποια είναι τα νέα «θηρία» της Ελληνικής Αστυνομίας; (Video)

cars

Τον Οκτώβριο η πρεμιέρα του εκθαμβωτικού Zagato IsoRivolta GTZ

cars

Πόσο κακό είναι να οδηγούμε με ελάχιστο καύσιμο στο ντεπόζιτο;

cars

Υπάρχει επιστημονική μέθοδος για την εύρεση θέσης στάθμευσης;

cars

Στις 9 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση της Maserati MC20

cars

Mazda MX-30: Ηλεκτρικό και -όπως κάθε Mazda- διαφορετικό

cars

H Τουρκία ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό SUV

cars

Αμερικάνος καταχράστηκε κονδύλια του Κορωνοϊού για να πάρει Lamborghini

cars