CARSNEWS
F1 & RACES

Προβλήματα για το Grand Prix του Μαϊάμι

Μπορεί η Liberty Media να είχε φτάσει σε συμφωνία με τους Miami Dolphins για να χρησιμοποιήσει τους χώρους του σταδίου τους για να φτιάξει ένα σιρκουί πόλης, ωστόσο το εγχείρημα δείχνει να οδηγείται σε αδιέξοδο.

Αυτή η λύση προέκυψε ως… ανάγκης, αφού η Formula 1 αδυνατούσε να ξεπεράσει τα εμπόδια στην ιδέα διεξαγωγής Grand Prix στους δρόμους του λιμανιού. Όμως αντίστοιχα εμπόδια βρίσκει ξανά.

Σε συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο της Πόλης, το συμβούλιο της κομητείας τέθηκε ενάντια στην ιδέα, θέτοντας προβληματισμούς για τη μόλυνση του αέρα, τη φασαρία καθώς και τη διαταραχή της ομαλής λειτουργίας των δρόμων στην περιοχή.

Μάλιστα, θα υπάρξει ανοιχτή στο κοινό ακρόαση το Δεκέμβριο, όπου θα εξεταστούν ενδελεχώς αυτά τα ζητήματα. Η επικεφαλής της κίνησης κατά του Grand Prix του Μαϊάμι, Bette Ferguson, είπε μεταξύ άλλων: «Η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής Miami Gardens δεν θέλει να δει την F1 να αγωνίζεται στο Hard Rock Stadium. Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ενάντια στην F1. Έχουμε πολλάκις δει μεγάλα πορτοφόλια να φτιάχνουν ρόδινες εικόνες για να στρώσουν το έδαφος για τα εγχειρήματα τους, ντροπιάζοντας την κοινότητά μας μετά. Μην επιτρέψετε στους promoters της F1 να έρθουν και να μας πατήσουν λες και δεν είμαστε καν άνθρωποι. Μπορούν να δημιουργήσουν κάθε είδους ψεύτικες ανακοινώσεις για το πως  μπορούν να μετριάσουν τις θανατηφόρες παρενέργειες αλλά δεν μπορούμε ποτέ να διαγράψουμε τη θανατηφόρο ζημιά στην υγεία μας, τη μόνιμη κώφωση – ειδικά για τα παιδιά».

Ενάντια στο εγχείρημα, αν και με λιγότερο ακραίες τοποθετήσεις, τέθηκε και ο δήμαρχος του Miami Gardens, Oliver Gilbert. Αντίθετα, υπέρ τάσσεται ο δήμαρχος του Miami-Dade, Carlos Himenez, ενώ παρών στις διαδικασίες ήταν επίσης ο κάτοικος της πόλης της Φλόριδα και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Emerson Fittipaldi. Ο Βραζιλιάνος τόνισε πως μόνο αφότου επισκέφτηκε το Μαϊάμι για να αγωνιστεί στο Grand Prix IMSA, αποφάσισε πως ήθελε να ζήσει εκεί.

--

Related Articles

Μίκαελ Σουμάχερ: 10 χρόνια από το ατύχημα του Γερμανού «πιλότου» στις Γαλλικές Άλπεις – Η τελευταία ελπίδα και τα νέα στοιχεία που σοκάρουν

cars

Πότε θα διεξαχθούν οι χειμερινές δοκιμές της F1

cars

EXPLAINED: Why Lewis Hamilton and Charles Leclerc were disqualified from the 2023 United States GP

cars

Formula 1 – Κατάρ: Με τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο κράνος του ο Λιούις Χάμιλτον (εικόνες)

cars

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή της F1 για μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς του 2024

cars

The unique post-F1 detail in Fernando Alonso’s new Aston Martin contract

Bury

Νέα στοιχεία για την κατάσταση του Σουμάχερ: Δεν είναι πια ο Μίκαελ που ξέραμε στη Formula 1, λέει φίλος του

cars

Ferrari set to announce Hewlett-Packard as title sponsor, per report

cars

Citigroup Upgrades Liberty Media (New Liberty Formula One) Series A (FWONA)

cars