CARSNEWS
F1 & RACES

Προβλήματα στην υβριδική μηχανή της Mercedes;

Όλες οι ομάδες της Formula 1 δουλεύουν πυρετωδώς ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν, επιδιώκοντας να τελειοποιήσουν τα σασί και τις υβριδικές μηχανές τους.

Προφανώς το δεύτερο σκέλος αφορά στους κατασκευαστές, τη Ferrari, τη Honda, τη Renault και φυσικά την πρωταθλήτρια Mercedes. Μετά από έξι σερί νταμπλ, η γερμανική εταιρεία είναι το σημείο αναφοράς και καλείται να παραμείνει στην κορυφή.

Ο επικεφαλής της παραγωγής υβριδικών μηχανών της Mercedes, Andy Cowell, μίλησε για τη δημιουργία της νέας υβριδικής μηχανής με σήμα το αστέρι, που γεννήθηκε στις εγκαταστάσεις του Μπρίξουορθ, στη Μεγάλη Βρετανία. Και παραδέχθηκε πως έως τώρα δεν είναι όλα ρόδινα.

«Συμβαίνουν πολλά αυτή την περίοδο στο Μπρίξουορθ, πραγματοποιούμε πολλές αναβαθμίσεις σε διάφορους τομείς της υβριδικής μηχανής, στο ERS, τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, παντού. Κι όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, αντιμετωπίζουμε κάποια μικρά προβλήματα. Δουλεύουμε όμως σκληρά ώστε να βρούμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις, να δοκιμάσουμε αρκετά τις νέες υβριδικές μηχανές και μετά να τις παραδώσουμε στην ομάδα για να μπουν στα μονοθέσια. Έχετε ήδη δει video με μία εξ αυτών να ενεργοποιείται», είπε ο Cowell μέσω των καναλιών της Mercedes στα social media.

Βέβαια είναι σαφές πως τα λόγια του αφορούν… τις κάμερες και όχι την ουσία. Διότι αν υπήρχε κάποιο πραγματικό πρόβλημα, σίγουρα η Mercedes δεν θα το μοιραζόταν με όλο τον πλανήτη μέσω social media.

Όσο για τη συνέχεια, είναι… τέρμα γκάζι. Ο Βρετανός δίνει το οργανόγραμμα: «Η παρουσίαση του μονοθεσίου είναι στις 14 Φεβρουαρίου και μετά πάμε στη Βαρκελώνη, με τις υβριδικές μηχανές μας σε τρία μονοθέσια (σ.σ. Mercedes, Racing Point και Williams). Έχουμε μόνο έξι ημέρες δοκιμών και μετά φεύγουμε για Μελβούρνη. Είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρώσεις όλα όσα χρειάζεσαι για τους πρώτους αγώνες, ειδικά χωρίς να γνωρίζεις τι θα αντιμετωπίσεις και να τα στείλεις στην άλλη άκρη του κόσμου. Είναι δύσκολη περίοδος, κυνηγάμε την απόδοση, θέλουμε την αξιοπιστία, δουλεύουμε σκληρά και ταυτόχρονα πρέπει να ετοιμαστούμε και για το ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου».

Η πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2020 είναι στις 15 Μαρτίου, στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Το F1 Vlog πάει… Dakar!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μέσα στον Αύγουστο θα ξέρει το μέλλον του ο Bottas

cars

F1: Πράσινο φως για τους αγώνες σπριντ μέσα στο 2021!

cars

Η νέα Alfa Romeo 33 Stradale στη Monza

cars

Ίμολα και Μουτζέλο θα διεκδικήσουν Grand Prix της F1

cars

Η Aston Martin ξεκαθάρισε το μέλλον του Στρολ στην ομάδα

cars

The most important facts and trivia ahead of the 2023 US GP

cars

F1: Αυτός είναι ο επόμενος πρωταθλητής, σύμφωνα με τον Ρόσμπεργκ

cars

Σαουδική Αραβία: Η νέα στρατηγική για αλλαγή εικόνας

cars

Plans for new Saudi F1 track revealed… with a 108-metre tall ramp

cars