CARSNEWS
NEW MODELS

Προς κατάργηση κάποιο από τα πολυμορφικά της VW

Θυμάστε τα πολυμορφικά και την κυριαρχία τους ως μόδα πριν 10-15 χρόνια; Μάλλον ήρθε η ώρα να δώσουν και αυτά με την σειρά τους την θέση τους στη νέα μόδα, τα SUV. Και μετά τα sedan που πλέον έχουν συρρικνωθεί αρκετά, ήρθε και η ώρα των ΜPV να έρθουν αντιμέτωπα με τη νέα τάξη πραγμάτων.

Έγκυρες πληροφορίες θέλουν την VW να καταργεί τουλάχιστον ένα από τα πολυμορφικά της, καθώς πλέον οι πελάτες της προτιμούν τα SUV και τα crossover. Και παρά τις αξιοπρεπείς πωλήσεις των μοντέλων της, μάλλον ένα από αυτά σύντομα θα αποτελεί παρελθόν, μαζί με τα Beetle, ,Scirocco, Phaeton και Eos. 

Ποιό όμως από τα υπάρχοντα μοντέλα θα ολοκληρώσει την καριέρα του; Αυτή την στιγμή υπάρχουν τρία, τα Golf SportsVan, Touran και Sharan. To πιο δημοφιλές αυτή την στιγμή είναι το Touran αν και οι πωλήσεις του μέσα στο πρώτο 11μηνο του 2019 έπεσαν κατά 14% στις 69.814 μονάδες. Οι πωλήσεις του Golf Sportsvan είναι κάτω 26% ενώ μόνο το Sharan ανέβηκε ελάχιστα, κατά 1,7%, αν και μόνο στις 20.854 μονάδες.

Για να έχουμε μία εικόνα το T-Roc ανέβηκε κατά 46% στις 193.963 μονάδες και το Tiguan σημείωσε άνοδο 2,2% στις 245.056 μονάδες. Το ποσοστό της εταιρίας στις πωλήσεις των SUV ανέβηκε κατά 37% στην Ευρώπη και κατά 42% στην Αμερική. Προς το παρόν πάντως  δεν υπάρχει κάτι επίσημο για το ποιο μοντέλο από τα πολυμορφικά θα καταργηθεί.

Related Articles

Συνεργασία Waymo και Volvo για την παραγωγή αυτόνομων οχημάτων

cars

VW Golf GTI: Η ιστορία πίσω από το κόκκινο σιρίτι – Μέρος B’

cars

O Κορωνοϊός και οι χαμένες ευκαιρίες της κρίσης

cars

Το νέο Genesis G80 θα σε κάνει να λατρέψεις τα sedan της Hyundai

cars

Το Tesla Model 3 τα βάζει με Nissan GT-R και Chevrolet Camaro (Video)

cars

Το… τερμάτισε ο Nico Rosberg! Πώς παρομοίασε την εκκίνηση ενός γκραν πρι!

cars

Η Fiat ανασταίνει τον Elvis με διαφημιστικό σποτ (Video)

cars

Euro 7: Έντονες αντιδράσεις για το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων

cars

Ποιά fun-to-drive αυτοκίνητα αγοράζω έως 30.000 ευρώ

cars