CARSNEWS
NEW MODELS

Προς ματαίωση η επιστροφή του Ράλι Σαφάρι

Του ΓΙΑΝΝΗ-ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον κορωνοϊό. Μπορεί τούτη τη στιγμή η Αφρική να είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την Ευρώπη αλλά και τη Βόρεια Αμερική αναφορικά με τον ρυθμό εξάπλωσης και τα κρούσματα του COVID-19, εντούτοις είναι μεγάλη η αγωνία αναφορικά με το «τι μέλλει γενέσθαι» το προσεχές διάστημα.

Είναι ξεκάθαρο πως από τη στιγμή που η Αφρική είναι με διαφορά η πιο οικονομικά ασθενής ήπειρος της Υφηλίου, εάν ο κορωνοϊός αρχίσει να εξαπλώνεται στις χώρες της, τα πράγματα θα είναι εξόχως δύσκολα. Γεγονός είναι πως στις περισσότερες χώρες ης Αφρικής η νοσοκομειακή υποδομή είναι περιορισμένη και οι δυνατότητες παροχής ιατροφαρμακευτικής  σε περίπτωση εξάπλωσης της πανδημίας, ελάχιστες.

Βασικό μέλημα των Αφρικανών, λοιπόν, είναι να «θωρακίσουν» την ήπειρό τους και ιδιαίτερα τις χώρες που ακόμα δεν έχουν «χτυπηθεί» από τον COVID-19, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να προφυλάξουν τους πολίτες τους.

Η Κένυα, στην οποία πρόκειται να διεξαχθεί το Ράλι Σαφάρι, είναι μια χώρα 50 εκατομμυρίων κατοίκων με μόλις 100 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στην οποία τούτη τη στιγμή έχουν καταγραφεί 31 κρούσματα του COVID-19 με ένα θάνατο.

Να σημειωθεί, επίσης, πως ο εξοπλισμός των ομάδων για το Ράλι Σαφάρι είναι ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποίησαν στο Ράλι Μεξικού πριν από δύο εβδομάδες. Επομένως είναι εξοπλισμός που ήδη βρίσκεται μέσα σε καράβι προκειμένου να μεταφερθεί δια της θαλασσίας οδού στην χώρα της ανατολικής Αφρικής. Με λίγα λόγια, εφόσον κριθεί αναγκαία κι επιβεβλημένη η μη διεξαγωγή του Σαφάρι φέτος, τότε το φορτίο θα πρέπει να αλλάξει ρότα και να κατευθυνθεί προς τα «στρατηγεία» των ομάδων στην Ευρώπη.

Προς το παρόν, πάντως, οι ομάδες αναμένουν την απόφαση της FIA και του Promoter, ενώ και οι οδηγοί του WRC έχουν ενημερωθεί πως θα πρέπει να αναμένουν οριστική απόφαση για το Ράλι Σαφάρι του 2020 μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή μάσκα παγκοσμίως

cars

F1: Η πίστα της Κωνσταντινούπολης παίρνει τη σκυτάλη για το 14ο grand prix της σεζόν

cars

Ο νέος κινητήρας της Maserati λέγεται Nettuno και έχει 630 PS

cars

Ξεκινάνε σήμερα οι virtual 24 ώρες του Lemans

cars

Στη μεγάλη οθόνη ο «Ιππότης της ασφάλτου» και ο «ΚΙΤΤ» (Video)

cars

Ο Nico Rosberg θα αγοράσει ένα Rimac C_Two των 2 εκατ. ευρώ (Video)

cars

Οδηγός ασθενοφόρου στο Μιλάνο ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli!

cars

H BMW διευρύνει τη γκάμα των diesel κινητήρων με ήπια υβριδικά σύνολα

cars

Φοβερό ατύχημα με λάστιχα νταλίκας στην Κίνα (Video)

cars