CARSNEWS
NEW MODELS

Προς πώληση η Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Παράχθηκε σε μόλις 75 αντίτυπα προς τιμήν του Stirling Moss και του αυτοκινήτου με το οποίο ο εμβληματικός Βρετανός οδηγός αγώνων κατέκτησε τον αγώνα των 1.000 μιλίων το 1955.

Ο λόγος για την εντυπωσιακή και εξαιρετικά σπάνια Mercedes SLR McLaren Stirling Moss, η οποία αν και βασίζεται στην Mercedes SLR McLaren ελάχιστα θυμίζει το γερμανικό supercar, καθώς υιοθετεί την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ενός speedster.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι δεν διαθέτει κάποιο… είδος οροφής, παραπέμποντας περισσότερο σε ένα αγωνιστικό μονοθέσιο και λιγότερο σε μια street legal πρόταση.

Κάτω από το καπό της Mercedes SLR McLaren Stirling Moss βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας χωρητικότητας 5,5 λίτρων, χάρη στον οποίο η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση ολοκληρώνεται σε 3,5 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 354 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βάρος του αυτοκινήτου είναι κατά 200 κιλά μικρότερο σε σχέση με εκείνο των συμβατικών εκδόσεων της SLR 722, χάρη στην εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών και στην απουσία κρίσιμων μερών του αμαξώματος.

Σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη Mercedes SLR McLaren Stirling Moss, με μόλις 9.000 στο οδόμετρό της, αποτελεί ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα δείγματα του είδους της, στοιχείο καθοριστικό και για την αξία της.

Η τελευταία υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ, φτάνοντας δηλαδή στα επίπεδα στα οποίο βρισκόταν όταν μπορούσε να την αποκτήσει κανείς και ως καινούργια.

Η δημοπρασία που πραγματοποιείται μέσω του Διαδικτύου από την RS Sotheby’s ολοκληρώνεται σε τρεις ημέρες και για την ώρα έχει επιβεβαιωθεί ένα και μοναδικό «χτύπημα» στα 950.000 ευρώ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πίσω στο χρόνο και στο πρωτότυπο VW ARVW

cars

Νέα ανακοίνωση για την παραγωγή του Tesla Semi

cars

Techtalk: Πως ελέγχουμε τα υγρά του κινητήρα μας; (βίντεο)

cars

Η Tesla έχει βρει τη μυστική συνταγή για τις τέλειες μπαταρίες;

cars

Η Skoda διδάσκει την τέχνη του καμουφλάζ

cars

Αυτή η Delahaye 175 ανήκε στον Sir Elton John

cars

Alfa Romeo: Πιο κοντά από ποτέ το supercar – Έρχονται νέα SUV

cars

Σκάνδαλο με ελλαττωματικές μπαταρίες της Tesla

cars

Subaru: ηλεκτρικά το 40% των πωλήσεών της ως το 2030

cars