CARSNEWS
F1 & RACES

Προσπαθεί να σώσει σεζόν με 15-18 GP η F1

Τα πλάνα της Formula 1 για τη σεζόν του 2020, όταν αυτή τελικά μπορέσει να… πάρει εκκίνηση, μοιράστηκε μέσω ανοιχτής επιστολής ο CEO του σπορ, Chase Carey.

O Αμερικανός τόνισε την πρόθεση να έχουμε το συντομότερο δυνατό έναρξη της νέας σεζόν, το πλάνο αναπλήρωσης αγώνων τους καλοκαιρινούς μήνες (κορωνοϊού επιτρέποντος), την επέκταση της σεζόν μετά το προβλεπόμενο φινάλε της στις 29 Νοεμβρίου αλλά και την παραδοχή πως το τελικό καλεντάρι του 2020 θα έχει 15 με 18 Grand Prix.

Αναλυτικά, η ανοιχτή επιστολή του Carey ανέφερε:

«Την εβδομάδα που πέρασε, η Formula 1, οι δέκα ομάδες και η FIA, συνεδρίασαν και έλαβαν άμεση και αποφασιστική δράση, ως μέρος της αρχικής αντίδρασης μας στην πανδημία του COVID-19. Παρότι προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση, κάποια στιγμή αυτή θα βελτιωθεί κι όταν αυτό συμβεί, θα είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε στο κοινό μας μία πρωταθληματική σεζόν το 2020.


Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες για περαιτέρω αναβολές των προγραμματισμένων αγώνων, όμως μαζί με τους συνεργάτες μας, εκτιμούμε πως η σεζόν θα ξεκινήσει κάποια στιγμή το καλοκαίρι, με αναθεωρημένο καλεντάρι 15-18 αγώνων. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα αξιοποιήσουμε τη μεταφορά της καλοκαιρινής παύσης εργασιών τους μήνες Μάρτιο/Απρίλιο ώστε να έχουμε αγώνες την περίοδο που κανονικά έχουμε το καλοκαιρινό διάλειμμα. Παράλληλα, θα επεκτείνουμε το τέλος της πέραν της 29ης Νοεμβρίου, με τη σειρά αγώνων να διαφέρει από εκείνη στο αρχικό καλεντάρι του 2020. Αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό να παρουσιάσουμε ένα πιο συγκεκριμένο καλεντάρι, λόγω της ρευστότητας της κατάστασης. Εκτιμούμε πως θα έχουμε τον επόμενο μήνα πιο ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης στις χώρες που φιλοξενούν αγώνες αλλά και στα δεδομένα σε ότι αφορά στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.


Επωφελούμενοι από την ανακοίνωση της FIA
για καθυστέρηση των αλλαγών στους κανονισμούς εντός του 2021 και χωρίς το καλοκαιρινό διάλειμμα, στοχεύουμε να έχουμε αγώνες την περίοδο που συνήθως έχουμε διάλειμμα, ώστε να καλύψουμε μέρος των Grand Prix που χάσαμε από το πρώτο μέρος της σεζόν. Αυτή η ευελιξία μας δίνει τη δυνατότητα να εξελίξουμε το σπορ, να πειραματιστούμε και να δοκιμάσουμε νέα πράγματα. Αυτό μπορεί να αφορά πρωτοβουλίες όπως την επέκταση της πλατφόρμας μας στα esports, τη δημιουργία πιο καινοτόμου περιεχομένου όπως το Drive to Survive του Netflix και άλλους δημιουργικούς τρόπους για να συνεχίσει να λειτουργεί το οικοσύστημα του φανταστικού μας σπορ.


Η F
1, οι ομάδες και η FIA, στοχεύουμε και δεσμευόμαστε να επιστρέψουμε στις πίστες το συντομότερο που θα μπορεί να αρχίσει η σεζόν του 2020 και θα συνεχίσουμε να συμβουλευόμαστε τις υγειονομικές αρχές και τους ειδικούς, καθώς προτεραιότητα μας παραμένει η ασφάλεια και η υγεία των θεατών μας, των προορισμών που επισκεπτόμαστε και των εργαζομένων στην οικογένεια της F1. Είμαστε πεπεισμένοι πως θα το ξεπεράσουμε και θα δούμε καλύτερες μέρες. Κι όταν αυτό συμβεί, θα διασφαλίσουμε πως όσοι επένδυσαν σε αυτό το σπορ, σε κάθε τομέα, θα νιώσουν δικαιωμένοι».

Όλα αυτά ενώ το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν που ήταν προγραμματισμένο για τις 7 Ιουνίου, έγινε το όγδοο κατά σειρά που αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε. Ανάλογη τύχη αναμένεται να έχει και το Grand Prix του Καναδά που διεξάγεται στις 14 Ιουνίου στο Μοντρεάλ. Και από εκεί και πέρα, βλέπουμε…

Διαβάστε ακόμα:

Οι ομάδες δεν θα έχουν λόγο στο νέο καλεντάρι της F1

Ματαιώθηκε, δεν αναβλήθηκε το Grand Prix του Μονακό!

Έντονη φημολογία για Wolff και Aston Martin

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Απαραίτητο το διάλειμμα για τη Ferrari

cars

Formula 1: Η νέα Ferrari πάτησε πίστα (video)

cars

GP Σιγκαπούρης: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

cars

Το GP της Μόντσα όπως το έζησε ο Rosberg (video)

cars

Ferrari’s first major updates of 2024

cars

DHL’s biofuel trucks reduce Formula 1’s carbon emissions

cars

Honda opens new UK F1 engine base ahead of Aston Martin partnership

cars

F1 GP Ουγγαρίας: Pole #101 για τον Hamilton!

cars

Τελικά τι πλεονέκτημα χαρίζει το σύστημα DAS;

cars