CARSNEWS
NEW MODELS

Προ των πυλών το ηλεκτροκίνητο Dacia των 15.000 ευρώ

Η ημέρα που η Dacia θα αποκτήσει την πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της και η ευρύτερη κατηγορία των μηδενικών ρύπων οχημάτων ένα πραγματικά προσιτό μοντέλο δεν είναι πολύ μακριά.

Το ηλεκτροκίνητο SUV της Dacia θα βασιστεί στο Renault City K-ZE το οποίο προσφέρεται ήδη στην κινεζική αγορά και εξοπλίζεται με μπαταρίες ιόντω λιθίου χωρητικότητας 26,8 kWh οι οποίες του εξασφαλίζουν αυτονομία 250 χιλιομέτρων.

To συμπαγών διαστάσεων SUV θα δεχθεί τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να προσαρμοστεί στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας, διατηρώντας παρόλα αυτά τον προσιτό χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, λοιπόν, η τιμή του στην ευρωπαϊκή αγορά δεν θα υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ, αποτελώντας μια απρόσμενα προσιτή επιλογή για εκείνους που αναζητούν μια ηλεκτροκίνητη λύση για τις αστικές μετακινήσεις τους.

Η παρουσία του ηλεκτροκίνητου SUV στην γκάμα της Dacia θα βοηθήσει και την ίδια τη φίρμα να περιορίσει τον μέσο όρο των εκλυόμενων ρύπων στην γκάμα των μοντέλων της, καθώς μέχρι στιγμής δεν διαθέτει κάποια φιλική προς το περιβάλλον πρόταση.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι της Dacia ευελπιστούν ότι η ηλεκτροκίνητη πρόταση θα έχει προστεθεί στην γκάμα του πριν το τέλος του 2020, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι η κατασκευή της δεν θα μεταφερθεί στη Ρουμανία αλλά θα διατηρηθεί σε κινεζικό έδαφος.

Related Articles

H DS Automobiles είναι η premium εταιρία με το χαμηλότερο CO2

cars

Πως… σκοτώνουν την ώρα τους οι πιλότοι της Formula 1! (video)

cars

Ένα κεντρομήχανο Mini με μοτέρ από Kawasaki Ninja, στις 13.000 rpm! (βίντεο)

cars

Alex, κράτα, θα περάσει κι αυτό…

cars

O πρόεδρος της Peugeot-Citroen δεν βρίσκει ελκυστικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

cars

Το VW T-Cross απέναντι στον ανταγωνισμό!

cars

Το Suzuki Jimny μεταμορφώθηκε σε Land Rover Defender!

cars

Έρχεται νέα Alfa Romeo μέσα στο καλοκαίρι;

cars

Σχεδιάζοντας το μέλλον της Alfa Romeo Montreal

cars