CARSNEWS
NEW MODELS

Προ των πυλών το νέο Dacia Logan

Ένα σημαντικό άλμα εξέλιξης πρόκειται να πραγματοποιήσει μέσα στην επόμενη χρονιά το Dacia Logan, η επόμενη γενιά του οποίου δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή.

Το extreme make over του προσιτού sedan θα ξεκινήσει από τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματός του, οι οποίες θα επιχειρήσουν να υιοθετήσουν ένα πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό σχεδιαστικό προφίλ.

Με μήκος 4,5 μέτρα και χώρο αποσκευών 600 λίτρων, το νέο Dacia Logan ευελπιστεί να αποτινάξει τον χαρακτηρισμό του low cost αυτοκινήτου ακολουθώντας μια πολύ διαφορετική στρατηγική.

Μέρος αυτής της στρατηγικής αποτελεί και η χρήση μια νέας πλατφόρμας η οποία προέρχεται από το Renault Clio και έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία C-MF. Το γεγονός ότι πίσω από τις μεταλλικές επιφάνειες του νέου Dacia Logan θα κρύβεται ένα προηγμένο «δάπεδο» αυτομάτως σημαίνει ότι το ρουμανικό sedan αποκτά πρόσβαση σε ένα σύγχρονο οπλοστάσιο το οποίο απαρτίζεται από αποδοτικούς κινητήρες και σύγχρονες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας.

Στις κορυφαίες εκδόσεις του, το νέο Dacia Logan θα εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,0 λίτρου, ο οποίος μάλιστα θα συνδυάζεται και με το εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης στα πρότυπα του Duster.

Ο εν λόγω κινητήρας θα κληθεί να συνυπάρξει με τον κινητήρα diesel του 1,5 λίτρου όπως άλλωστε και τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες βενζίνης που θα τοποθετούν στη βάση της γκάμας του αυτοκινήτου.

Το νέο Dacia Logan αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2021 διατηρώντας παρά τις σημαντικές εξοπλιστικές αναβαθμίσεις τον προσιτό χαρακτήρα για τον οποίο διακρίθηκε και στο παρελθόν.

Διαβάστε επίσης:

Κοντά στην ανανέωση το Dacia Duster;

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ξανά στην πίστα το μονοθέσιο της Mercedes! (video)

cars

Ρεκόρ κλήσεων για παράνομη στάθμευση στη Θεσσαλονίκη

cars

Η Tesla θα προχωρήσει σε updates για τα Model S & X

cars

Porsche 911 Turbo S: Με 313 km/h στην autobahn! (βίντεο)

cars

F1: Κοντά στη McLaren ο Vettel

cars

Ποια είναι πιο γρήγορη; Η ηλεκτρική Porsche Taycan Turbo S ή η 918 Spyder; Ή μήπως η ΜcLaren 720S;

cars

Τι θα λέγατε για μία ανοιχτή Lamborghini Urus;

cars

To Genesis G80 είναι η Mercedes της Κορέας!

cars

Euro NCAP «Vision 2030»: Τα νέα δεδομένα για το πρωτόκολλο ασφαλείας των crash test

cars