CARSNEWS
NEW MODELS

Πρώτη γεύση από νέο Hyundai i20

Πρεμιέρα το Μάρτιο για το νέο Hyundai i20 που θα κυκλοφορήσει στις αγορές μετά το καλοκαίρι. Προς το παρόν οι Κορεάτες μας δίνουν τα πρώτα σκίτσα που μας δείχνουν ένα εντυπωσιακό αμάξωμα με δυναμικό στιλ κα σπορ διάθεση.

Το μπροστινό μέρος αποσπά κολακευτικά σχόλια χάρη στη μεγάλη μάσκα και τους προβολείς που συνάδουν με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας Sensuous Sportiness που είδαμε για πρώτη φορά στην Sonata. Το πίσω μέρος δείχνει να χαμηλώνει πιο έντονα από αυτό της τωρινής γενιάς και να καταλήγει σε ένα όμορφο τμήμα με τα φωτιστικά σώματα να σχηματίζουν ένα μπούμερανγκ και να αγκαλιάζουν τα φτερά.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα, από πλευράς διαστάσεων το νέο i20 δεν θα έχει μεγάλες διαφορές από το τωρινό μοντέλο και θα κινηθεί στο μήκος των τεσσάρων μέτρων. Στο εσωτερικό θα υπάρχει καλύτερη εκμετάλλευση χώρων χάρη στην πιο έξυπνη σχεδίαση με το μεταξόνιο να είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με του τωρινού μοντέλου. Πέρα από την “ελεύθερη” οθόνη αφής 10,25 in θα υπάρχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων, ίδιας διαγωνίου.

Στην βάση των κινητήρων θα βρίσκεται ο αναβαθμισμένος τετρακύλινδρος των 1.200 cc και από εκεί και πάνω οι turbo τρικύλινδροι των 1.000 cc. Ντίζελ έκδοση δεν θα υπάρξει, αλλά ίσως να δούμε ήπιες υβριδικές εκδόσεις. Το νέο i20 θα έχει και έκδοση N που θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Ford Fiesta ST και το VW Polo GTI.

Για το σκοπό αυτό ο 1.6 turbo της μάρκας θα ανέβει περίπου στα 200 PS, προκειμένου να εξασφαλίζει και τις απαιτούμενες επιδόσεις. Από εκεί και πέρα το νέο i20 θα βασιστεί σε μία εξελιγμένη πλατφόρμα με νέα σχεδίαση ανάρτησης για βέλτιστα δυναμικά χαρακτηριστικά και καλά επίπεδα άνεσης. Στοιχεία που δεν απουσιάζουν ούτε από το τωρινό μοντέλο. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μπαταρίες στερεού τύπου από την Toyota ως το 2025

cars

Το νέο τιμόνι της Mercedes-Benz σας νιώθει! (Video)

cars

Ένας Έλληνας πίσω από το καλύτερο τανκ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

cars

Φοιτητής κερδίζει βραβείο καινοτομίας για κράνος που κάνει αυτόματα κλήση σε περίπτωση ατυχήματος

cars

Γάλλος καταστρέφει στην αυλή του σπιτιού του ένα ολοκαίνουργιο MINI JCW GP (Video)

cars

Black Friday στη Subaru – Δωρεάν Τεχνικός Έλεγχος και 20% έκπτωση σε ανταλλακτικά και εργασία

cars

Πωλείται μια συλλεκτική McLaren F1 GTR Longtail

cars

Προς ματαίωση η επιστροφή του Ράλι Σαφάρι

cars

Στο σφυρί σπάνια Bugatti Type 59 του 1934

cars