CARSNEWS
NEW MODELS

Πωλείται αυτή η υπέροχη BMW 3.0 CSL του 1972

Η πρώτη CSL εξελίχθηκε από το αγωνιστικό τμήμα της BMW με σκοπό να πάρει την ομολογκασιόν για τη συμμετοχή της εταιρείας με αυτό το μοντέλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού. Η παραγωγή της ξεκίνησε τον Μάιου του 1971 και διήρκησε 14 μήνες. Βασίστηκε στην CS (που είχε την κωδική ονομασία «Ε9»), η οποία παρουσιάστηκε το 1968, και το γράμμα «L» στη ονομασία της προσδιόριζε το μειωμένο βάρος του οχήματος για την περίσταση (από τη γερμανική λέξη «Leicht»).

Έτσι, το αμάξωμα της CSL διέθετε καπό, πλαϊνές πόρτες και πόρτα χώρου αποσκευών από αλουμίνιο, πλαστικό πίσω προφυλακτήρα, πίσω παράθυρο και πίσω πλαϊνά παράθυρα από πλεξιγκλάς, καθώς και λεπτότερα μεταλλικά μέρη, συγκριτικά με την CS.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες πωλείται σε δημοπρασία και διακρίνεται για την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Σύμφωνα με το ιστορικό που το συνοδεύει, κατασκευάστηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1972 και είναι ένα από τα μόλις 169 που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής. Αρχικά, πουλήθηκε στη Ιταλία τον Ιούλιο του 1972 και στα τέλη της δεκαετίας του 1970 εισήχθη στις ΗΠΑ.

Το 1986 ο αγόρασε ένας Αμερικανός συλλέκτης ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του 1990 άλλαξε τον τρίλιτρο κινητήρα μέγιστης ισχύος 203 PS με τον εξακύλινδρο σε σειρά χωρητικότητας 3,5 λίτρων («M30B34»), οποίος διαθέτει διπλά καρμπυρατέρ Webber και έχει μέγιστη ισχύ 218 PS. Εκτός αυτού, έβαψε μαύρο το αμάξωμά της. Η BMW CSL έμεινε στην κατοχή του ως το 2014 οπότε και πουλήθηκε σε άλλον. Όλα αυτά τα χρόνια, το αυτοκίνητο έχει διανύσει 93.448 km.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτή η Rolls Royce χρειάζεται 450 ώρες για να κατασκευαστεί

cars

Ανακοινώθηκε το Βέλγιο αντί της Ιαπωνίας

cars

Αυτό το Mini Moke έχει έναν V8 της Maserati (video)

cars

Yamaha Serow 250 Final Edition – Το “αγριοκάτσικο” μας αποχαιρετά

cars

Η VW υπολογίζει πτώση κερδών 81% για το πρώτο τρίμηνο του 2020!

cars

Αυτή είναι η πιο απίστευτη “κόντρα” που έγινε ποτέ! (Video)

cars

Καλοκαιρινές προσφορές από την Peugeot

cars

Η Tesla έχει βρει τη μυστική συνταγή για τις τέλειες μπαταρίες;

cars

Δοκιμάζουμε το σκληροτράχηλο Mitsubishi L200 Club Cab 2.2 4WD

cars