CARSNEWS
NEW MODELS

Πωλείται αυτή η G-Wagen που δεν είναι… Mercedes-Benz

Την G-Glass (ή αλλιώς «G-Wagen»), την γνωρίζουμε ως το πιο ικανό και σκληροπυρηνικό εκτός δρόμου όχημα της Mercedes-Benz. Η «αειθαλής» μορφή της διατηρήθηκε και στην εποχή μας, όπου το μοντέλο εκσυγχρονίστηκε χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα του. Το αυτοκίνητο άρχισε να εξελίσσεται ως στρατιωτικό όχημα το 1972, στην Αυστρία, σε συνεργασία της Daimler-Benz AG με τη Steyr-Daimler-Puch, όπως ονομαζόταν τότε η Magna Steyr. Από το 1979, η G-Class άρχισε να διατίθεται ως επιβατικό μοντέλο και σε κάποιες χώρες, όπως η Αυστρία και η Ελβετία, πωλούνταν με το εμπορικό σήμα της Puch και όχι της Mercedes-Benz.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι η πρώτη από τις συνολικά τρεις 500 GE που κατασκευάστηκαν με το σήμα της Puch την περίοδο 1993-1994 και οι οποίες είχαν τον πεντάλιτρο V8 βενζινοκινητήρα των 240 PS. Συνολικά, τότε είχαν κατασκευαστεί 446 μονάδες (και οι 443 έφεραν το σήμα της Mercedes-Benz). Η συγκεκριμένη Puch 500 GE είναι βαμμένη σε μεταλλικό χρώμα μπλε αμέθυστου και έχει πολύ πλούσιο εξοπλισμό. Είναι πεντάθυρη, βασίζεται στο μακρύ μεταξόνιο (όπως όλες οι 500 GE που κατασκευάστηκαν) και έχει 162.992 km στο οδόμετρό της.

Το εν λόγω αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1993 και είχε χρησιμοποιηθεί για να πάρει έγκριση τύπου η συγκεκριμένη έκδοση της G-Class. Επίσης, είχε διατεθεί για διαφημιστικές φωτογραφήσεις καθώς και για δοκιμές στον αυτοκινητικό Τύπο αλλά και για test drive από υποψήφιους πελάτες. Έχει αναπαλαιωθεί σε κάποια σημεία του που χρειαζόταν και φέρει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν ότι είναι η πρώτη (από τις τρεις) Puch 500 GE και ότι έχουν γίνει τα απαιτούμενα σέρβις στον κινητήρα και το αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων που διαθέτει.

Η δημοπρασία στην οποία θα διατεθεί προς πώληση η Puch 500 GE είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην πόλη Έσσεν (Γερμανία), μεταξύ 24-27 Ιουνίου.

Διαβάστε, επίσης: Η Carlex Design κάνει τη Mercedes AMG G 63 ρουστίκ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To Fiat Panda γίνεται 40 ετών και το γιορτάζει

cars

Κορωνοϊός: Πώς θα κινηθείτε με ασφάλεια στην Ολυμπία Οδό

cars

Το Ford Mustang Mach-E έγινε…τραγούδι!

cars

Υβριδικές εκδόσεις για τα Ford S-MAX και Galaxy

cars

Δείτε το hot hatch Hyundai Ioniq 5 N λίγο πριν αποκαλυφθεί (photos)

cars

Το φθινόπωρο τo ανανεωμένο KIA Picanto στην Ευρώπη

cars

Ό,τι πιο cool είδατε τελευταία: Go-cart από φτερό Σκαραβαίου!

cars

Η Volvo δείχνει το μέλλον με το Polestar Precept

cars

Έτσι θα είναι οι λιμουζίνες του μέλλοντος

cars