CARSNEWS
NEW MODELS

Πωλείται μια πανέμορφη και σούπερ σπάνια Maserati MC12 Corsa

Για τους “μερακλήδες” και πολύ πλούσιους συλλέκτες αυτού του κόσμου, η Maserati MC12 είναι ένα από τα διαμάντια κάθε συλλογής. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για την έκδοση Corsa η οποία είναι ακόμα πιο σπάνια από την “κανονική” έκδοση.

Η MC12 είναι η αδελφή ψυχή της Ferrari Enzo και κατασκευάστηκε σε μόλις 50 κομμάτια ως έκδοση δρόμου, κάτι που την κάνει από τα πιο σπάνια supercars του κόσμου. Το αυτοκίνητο όμως που βλέπουμε στις φωτογραφίες και βγαίνει σε δημοπρασία είναι μία από τις μόλις 12 που κατασκεύασε η Maserati για πολύ ειδικούς πελάτες της και με στόχο να την χρησιμοποιούν στον δρόμο.

Πρόκειται για την 8η από τις 12 που φτιάχτηκαν και είναι μία από εκείνες που έχουν κάποιες μικρές μετατροπές ώστε να είναι νόμιμη και για χρήση σε δρόμο. Ο κινητήρας είναι μία αγωνιστική έκδοση του V12 της Ferrari των 6 λίτρων με απόδοση στους 755 ίππους, που μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ένός αγωνιστικού σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Χάρη στο πολύ χαμηλό βάρος των μόλις 1.150 κιλών, η εταιρία ανακοινώνει για το αυτοκίνητο ότι φθάνει στα 200 km/h σε μόλις 6,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα, λόγω και του πισταδόρικου set up, φθάνει στα 326 km/h.

H πορτοκαλί MC12 Corsa που βλέπουμε στις φωτογραφίες βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Girardo και δεν έχει τιμή εκκίνησης. Η σπανιότητά της είναι σίγουρη εγγύηση για πολλά εκατομμύρια ευρώ, που τα αξίζει αν όχι για τίποτε άλλο, τουλάχιστον για τον μοναδικό ήχο που παράγει ίσως ο καλύτερος κινητήρας που κατασκευάστηκε ποτέ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Land Rover ετοιμάζει νέο εξηλεκτρισμένο diesel V6 κινητήρα

cars

Το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση – Συνεχής ενημέρωση

cars

Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια της Citroen GS

cars

Νέο Nissan Juke: Δοκιμάζουμε το δυναμικό crossover

cars

BMW: Επίσημα η ανανεωμένη Σειρά 5

cars

Volvo EX90: Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο επταθέσιο SUV των Σουηδών (videos)

cars

F1: Σκέψεις για υποχρεωτική παύση εργασιών κατά τον χειμώνα

cars

Η καινούργια Mercedes G-Class “4×16” θα είναι ακόμα πιο θηριώδης

cars

Δεν θα υπάρξει τελικά έκδοση Polo R με 300 άλογα

cars