CARSNEWS
NEW MODELS

Πωλείται Zastava Yugo με δύο V8 κινητήρες και 960 ίππους

Το Zastava Yugo αποτελεί μια γνώριμη φιγούρα για τους Έλληνες καθώς αποτέλεσε ένα από τα πλέον προσιτά τετράτροχα που υποδέχθηκε η ελληνική αγορά τις προηγούμενες δεκαετίες.

H ελληνική αγορά, ωστόσο, δεν αποτέλεσε τον μοναδικό προορισμό για το Yugo, καθώς περισσότερα από 140.000 αντίτυπα κατάφεραν να περάσουν στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και να διατεθούν στην αμερικανική αγορά.

Ένα από αυτά μάλιστα ζήλεψε τη δόξα της Bugatti Veyron, μιας και ο ιδιοκτήτης θέλησε να το μπολιάσει με την αμερικανική αυτοκινητική κουλτούρα, τοποθετώντας στον  όχι έναν αλλά δύο V8 κινητήρες χωρητικότητας 8,2 λίτρων.

Κάθε ένας από τους οκτακύλινδρους κινητήρες αποδίδει 480 ίππου ενώ η συνδυαστική απόδοση των 960 ίππων καταλήγει -άγνωστο πως- και στους τέσσερις τροχούς.

Άγνωστες παραμένουν και οι επιδόσεις του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, οι οποίες ωστόσο δεν θα είναι αμελητέες μιας και η ισχύς των 960 ίππων συνδυάζεται στην προκειμένη περίπτωση με το εξαιρετικά χαμηλό βάρος του υπεράνω κάθε υποψίας τετράτροχου.

Το καλύτερο, βέβαια, σας το αφήσαμε για το τέλος, μιας και το δεκεαξακύλινδρο Zastava Yugo έχει μπει πωλητήριο με τον σημερινό ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να ζητά το ποσό των 25.000 δολαρίων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

LED πινακίδες για επισήμανση επικίνδυνων σημείων – Ένας διαφορετικός τρόπος σήμανσης

cars

Μια Shelby GT350R του 1965 μπορεί να γίνει η ακριβότερη Mustang

cars

Γιατί είναι δύσκολη μία Super Season στη Formula 1…

cars

Στο σφυρί ρέπλικες αυτοκίνητων που πρωταγωνίστησαν σε ταινίες-θρύλους

cars

Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Swift. Τιμές και εξοπλισμός

cars

Πρώτη γεύση από νέο Hyundai i20

cars

Off-road πακέτο για το Fisker Ocean

cars

Το ηχητικό κρεσέντο του δεκακύλινδρου Lexus LFA στο δυναμόμετρο (Video)

cars

Ψηφιακή συνεργασία Mercedes-Benz και Nvidia

cars