CARSNEWS
F1 & RACES

Πωλητήριο στην ιστορική ομάδα της Williams!

Τη πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της διανύει η ιστορική ομάδα του Sir Frank Williams, που πλέον προσφέρεται τμηματικά ή εξ ολοκλήρου προς πώληση!

Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Το διοικητικό συμβούλιο εξετάζει όλες τις διαθέσιμες στρατηγικές επιλογές για την εταιρεία. Οι επιλογές περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται στην) άντληση νέων κεφαλαίων για την εταιρεία, εκποίηση μειοψηφικού μεριδίου σε αυτή, συμπεριλαμβανομένης και πιθανής πώλησης ολόκληρης της εταιρείας. Παρότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με το βέλτιστο αποτέλεσμα, για τη διευκόλυνση των συζητήσεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη, η εταιρεία ανακοινώνει την έναρξη της επίσημης διαδικασίας πώλησης».

Πρόκειται για μία εξέλιξη που προσπαθούσε να αποφύγει ο 78χρονος που αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στο μαγικό κόσμο της Formula 1. Άλλωστε η ομάδα του έχει από το 1980 έως το 1997 κατακτήσει 9 τίτλους κατασκευαστών και 7 οδηγών, παρότι ιδιωτική κόντρα σε μεγάλους κατασκευαστές.

Τα παραπάνω συνέπεσαν με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019 που έδειξαν απώλειες της τάξης των 13 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών – την ώρα που το 2018 υπήρχε αντίστοιχο κέρδος. Μη ξεχνάμε επίσης πως η Williams περνάει τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας της από αγωνιστικής πλευράς αφού τόσο το 2018 όσο και το 2019, έμεινε κολλημένη στη δέκατη και τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε η διακοπή της συνεργασίας με τον μεγάλο χορηγό της ομάδας, την εταιρεία τηλεπικοινωνιών ROKit, καθώς και την «αδερφή» ROK Drinks που αποτελούσε επίσης σημαντική χορηγία.

Πρέπει πάντως να τονιστεί, πως με τους νέους κανονισμούς που περιλαμβάνουν θέσπιση ορίων στους προϋπολογισμούς των ομάδων, τα οποία μάλιστα σταδιακά θα μειώνονται, αυτό το θρυλικό brand name θα μπορούσε ή έστω θα έπρεπε, να αποτελέσει δέλεαρ για έναν επενδυτή.

Διαβάστε ακόμα:

F1: Το νέο πλάνο με 8 GP το καλοκαίρι στην Ευρώπη

Επίσημο: Δεν θα γίνει Grand Prix Ολλανδίας φέτος (video)

Ο Boris Johnson θέλει να «σώσει» το Grand Prix Μ. Βρετανίας

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Mercedes αποκάλυψε την W13 για το 2022 (+video)

cars

Το τελευταίο F1 Vlog της σεζόν (video)

cars

Απίστευτο: Τεράστιες σαύρες εισέβαλαν στην πίστα της Σιγκαπούρης στη Formula 1 την ώρα των δοκιμών

cars

To Business of Formula 1 ένα νέο ντοκιμαντέρ στο CNBC

cars

Οι κινητήρες Ferrari θα εγκατασταθούν στη Haas με την επωνυμία Alfa Romeo

cars

F1 GP Άιφελ: Νίκησε και ισοφάρισε τοv Schumacher o Hamilton

cars

GP Βραζιλίας: Στην pole Verstappen και Red Bull!

cars

F1 star Guenther Steiner loves unemployed life, and his new role with F1 Miami Grand Prix

cars

F1 GP Ιαπωνίας: Η μόνη σταθερά (+video)

cars