CARSNEWS
NEW MODELS

Πωλητήριο στην πρώτη Ferrari του Schumacher

Στα τέλη του 1995 ο M. Schumacher πανηγυρίζει το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του ολοκληρώνοντας μια απολύτως επιτυχημένη σεζόν με την ομάδα της Benetton.

O Γερμανός ωστόσο δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση που δέχθηκε από τη Ferrari υπογράφοντας ένα διετές συμβόλαιο και μετακομίζοντας χωρίς δεύτερη σκέψη στο Μαρανέλο.

Τον Νοέμβριο του 1995 ο Μ. Schumacher πραγματοποιεί τις πρώτες δοκιμές στην πίστα του Fiorano με το μονοθέσιο της Ferrari που έφερε την κωδική ονομασία 412 Τ2 να περνά μπροστά από τα μάτια χιλιάδων Tifosi οι οποίοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν από κοντά την πρώτη του εμφάνισημε τα χρώματα της αγαπημένης τους ομάδας.

Πέντε ημέρες αργότερα το ίδιο μονοθέσιο βρέθηκε στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην πίστα του Estoril όπου και συνεχίστηκαν οι δοκιμές, με τον Γερμανό πιλότο να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

H Ferrari 412 Τ2 με αριθμό πλαισίου 157 αποστρατεύθηκε για να καταλήξει απευθείας σε έναν Γερμανό συλλέκτη ονόματι Peter Fandel. Στα τέλη του 2000 το μονοθέσιο άλλαξε και πάλι χέρια, ενώ το 2013 πωλήθηκε στον σημερινό ιδιοκτήτη του ο οποίος και αποφάσισε να το αποχωριστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 η Ferrari 412 Τ2 επέστρεψε στο Μαρανέλο και ειδικότερα στο κέντρο αποκατάστασης ιστορικών οχημάτων της ιταλικής φίρμας όπου και ανακατασκευάστηκε ώστε να επιστρέψει στην αρχική του, πλήρως λειτουργική κατάσταση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Από 3D εκτυπωτή ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας στον κόσμο

cars

H Tesla ξεπέρασε σε αξία και την Disney

cars

To Nissan Leaf στην υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος

cars

Έτσι θα είναι η νέα γενιά της Mercedes C-Class

cars

Πότε αποδέχτηκε ο Leclerc ότι έχασε τον τίτλο

cars

Η σύγχρονη εκδοχή της πρώτης σειράς 6 της BMW είναι φοβερή

cars

Μετά κορωνοϊόν προφήτες

cars

Απίστευτο: Έκανε δώρο στην έγκυο γυναίκα του αυτή την BMW X6 M (Video)

cars

Το νέο Hyundai Santa Fe μεγαλώνει και αναβαθμίζεται (photos)

cars