CARSNEWS
NEW MODELS

Πωλούνται τα ιερά και όσια της Lancia για 7 εκατ. ευρώ!

Το να πωληθεί μια σπάνια αγωνιστική Lancia είναι γεγονός από μόνο του. Φανταστείτε τι γίνεται όταν μαζευτούν έξι από τα πιο σημαντικά αγωνιστικά αυτοκίνητα της ιστορικής ιταλικής μάρκας και βγουν σε δημοπρασία.

Αυτό όντως θα γίνει από τον οίκο δημοπρασιών Girardo and Co, ο οποίος υπολογίζει να μαζέψει μέσα από αυτή την πώληση το συνολικό ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συλλογή ανήκει στον επιχειρηματία και οδηγό αγώνων John Campion και περιλαμβάνει τρία αυτοκίνητα πίστας και τρία από αγώνες ράλι. Τα τρία πρώτα είναι μία Lancia Montecarlo Turbo Grouup V του 1981 που έτρεχε στο Le Man, μία σπάνια LC1 Group VI η οποία είχε οδηγηθεί από τους Alboreto, Patrese και Fabi και μία LC2 Group C η οποία είχε πάρει την pole στα 1.000 χιλιόμετρα του Κιάλαμι το 1984.

Τα αυτοκίνητα των ράλι είναι η  μία από τις 20 Lancia 037 Rally Evo 2s, μία Lancia Delta S4 Corsa που κέρδισε το 1986 το ράλι Μille Miglia και μία Group A Lancia Delta HF Integrale 8V η οποία είχε οδηγηθεί από τον Miki Biasion στο ράλι της Πορτογαλίας και το Olympus Rally το 1998. To συγκεκριμένο αυτοκίνητο μάλιστα είχε στην καριέρα του 36 νίκες σε ειδικές.

ΟΙ τιμές τους δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα και οι προσφορές δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που θα επιθυμούσε ο οίκος δημοπρασιών. Όμως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πωληθούν όλως μαζί (κάτι που θα ήταν το ιδανικό) αλλά θα χωριστούν και κάθε μία θα βρει τον δρόμο της για το νέο της σπίτι.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Βενζίνη ή ρεύμα; Απαντάμε στο μεγάλο ερώτημα

cars

Η θρυλική Cadillac των Ghostbusters επιστρέφει (Video)

cars

Τα έβαψαν… μαύρα στη Mercedes

cars

Renault: Ποιά θα είναι η αμοιβή του Luca de Meo!

cars

Η καταστροφική κατάληξη ενός Nissan GT-R 3.300 ίππων (Video)

cars

Στα 20.000 δολάρια η έκπτωση για την Jaguar I-Pace

cars

Το νέο μικρό SUV της Volkswagen εντυπωσιάζει

cars

Εκπληκτικό: Τραγούδι αφιερωμένο στη σχέση Vettel-Ferrari (video)

cars

To Volkswagen Τ1 της δεκαετίας του 1960 επιστρέφει και είναι ηλεκτρικό

cars