CARSNEWS
NEW MODELS

Πως θα σας φαινόταν μια ηλεκτρική Lancia Delta Integrale;

Στο πάνθεον των αγωνιστικών αυτοκινήτων η Lancia Delta Integrale κατέχει μια εξέχουσα θέση, έχοντας κερδίσει πολλά πρωταθλήματα και πολλούς περισσότερους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Ανάλογο στάτους έχει βέβαια και η έκδοση παραγωγής της, η οποία είναι πλέον δυσεύρετη και αλλάζει χέρια για ιδιαίτερα υψηλά ποσά.

Βέβαια οι πολύ αξιόλογες μηχανολογικές προδιαγραφές της Delta Integrale, με την πολύ μεγάλη σημασία που δίνεται πλέον στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, δείχνουν πλέον σαν να έρχονται από ένα μακρινό παρελθόν. Κι αυτό παρόλο που τα χρόνια που έχουν περάσει δεν είναι και τόσα πολλά.

Ένα θέμα που τίθεται είναι αν τα αυτοκίνητα σαν την σπάνια Lancia θα μπορούν να κυκλοφορούν και στο μέλλον κανονικά σε δημόσιους δρόμους. Εδώ και προκειμένου να αποφευχθούν θέματα και τυχόν προβλήματα είναι το retrofit. Η αντικατάσταση δηλαδή στην Delta e-intregrale του turbo κινητήρα βενζίνης των 2.000 cc από ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

Σαν κι αυτό που έχει εξελίξει η γαλλική ομάδα GC Kompetition που μετέχει στο World Rallycross. Οι Γάλλοι θεωρούν πως στο μέλλον τα αγωνιστικά θα είναι ηλεκτρικά και για αυτά έχουν ήδη αναπτύξει know how σε σχέση με την ηλεκτροκίνηση, το οποία θα χρησιμοποιήσουν και στην ηλεκτρική Lancia Delta Integrale.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί, πέρα από το ότι η ηλεκτρική Lancia Delta Integrale θα είναι εξίσου εντυπωσιακή στο δρόμο με τη συμβατική με το δίλιτρο turbo.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ένα Citroen C3 στο κρεβάτι του… Προκρούστη μόνο για την Κίνα

cars

GP Σάο Πάολο – Κατατακτήριες: Ιστορική pole Magnussen στο Interlagos!

cars

Επίσημο: Η επόμενη Σειρά 7 θα έχει και ηλεκτρική έκδοση

cars

Στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz GLA. Αναλυτικά οι τιμές, οι εξοπλισμοί και οι προδιαγραφές

cars

FIAT Tipo: Αναβαθμισμένος εξοπλισμός, 5ετής εργοστασιακή εγγύηση και τιμή έκπληξη!

cars

Tο ηλεκτρικό Hyundai Kona ανέβηκε στα 5.731 μέτρα πετυχαίνοντας ρεκόρ Guinness!

cars

Η πρώτη εμφάνιση της Toyota Corolla Cross

cars

Ηλεκτροκίνητο μοντέλο και για τη Maybach

cars

Μάχη Alfa Romeo Giulia GTA εναντίον Quadrifoglio για τα σκήπτρα της κορυφαίας Ιταλίδας (video)

cars